Șoferii nu mai pot parca gratis pe locurile amenajate în centrul Bucureștiului sau pe trotuar

Data:

​Primăria Capitalei va marca, în următoarele luni, toate locurile de parcare din interiorul inelului median de circulație, adică centrul orașului, și nu se va mai putea parca gratuit în această zonă, a explicat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-un interviu acordat HotNews.ro.

În paralel, serviciul va fi digitalizat, în această toamnă se vor pune parcometre și bariere automate, astfel că taxatorii vor dispărea, iar cei care parchează pe trotuar vor fi sancționați, a explicat Bujduveanu.

Cei care nu plătesc parcarea vor fi sancționați cu o suprataxă și li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz, inspectorii urmând să verifice cine și-a plătit parcarea și cine nu, din mașini electrice, cu ajutorul unei aplicații care citește numerele de pe plăcuțele de înmatriculare, așa cum se întâmplă în alte capitale europene, a mai explicat viceprimarul.

Reporter: Ce prevede noua strategie de parcare a Primăriei Capitalei?

Stelian Bujduveanu: Vorbim pentru prima dată de investiții în digitalizarea parcărilor de pe domeniul public, de implementarea unor sisteme rapide de încasare a taxei de parcare și de implementarea în anumite zone a barierelor cu camere de filmat, care permit accesul și ieșirea din parcare rapid și eficient. Practic, este vorba despre crearea unui serviciu de parcare modern.

Reporter: Câți bani veți investi?

Stelian Bujduveanu: Vorbim în prima fază despre o investiție de 26 milioane lei, bani care vor fi investiți în mai multe etape și pe mai multe paliere, inclusiv bani dedicați pentru proiectarea de noi locuri de parcare și reproiectarea actualelor locuri de parcare, de la marginea bordurii. Vom pune parcometre, bariere și vom elimina încet-încet taxatorii.

Scopul este să digitalizăm serviciul fiindcă atunci când elimini interacțiunea între parcagii și cetățean elimini și corupția.

Interviul integral poate fi citit pe platforma HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Un alt candidat la Primăria Capitalei? Premierul Ciolacu anunță sfârșitul „perioadei de independență”

Un alt candidat la Primăria Capitalei? Premierul Ciolacu anunță...