Din Culisele Statului (Ne)Drept – campanie de informare cu privire la traficul de persoane în Diaspora, susținută de PressHub

Data:

Silvia Tăbușcă, coordonatorul Programului de Securitate Umană din cadrul Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică, a fost invitata Interviurilor PressHub, unde a vorbit cu emoție și cu determinare despre rețele de trafic din România, care acționează atât pe teritoriul românesc, cât și în diaspora.

Printre altele, Silvia Tăbușcă a vorbit despre faptul că partidele politice din România nu-și doresc să stopeze fenomenul traficului de persoane, din simplul motiv că aceste activități infracționale generează uriașe venituri în economia subterană, venituri care sunt ulterior direcționate către afaceri care sponsorizează mediul politic.

“Din acest tip de infracționalitate se câștigă enorm de mulți bani. Pe de-o parte, dacă privim din prisma statului care nu dorește să-și apere proprii cetățeni, așa cum percep eu statul român în momentul de față, exploatarea asta reprezintă un beneficiu, pentru că minorii exploatați în străinătate produc niște sume foarte mari de bani care sunt trimise în România și sunt spălate în România.”, a declarat Silvia Tăbușcă în cadrul Interviurilor PressHub.

Ulterior acestui interviu, care s-a bucurat de o largă audiență, Silvia Dumitrache, fondatoarea și președintele Asociației Femeilor Românce din Italia, a venit cu propunerea de a folosi părți din interviul Silviei Tăbușcă pentru crearea unui material de informare cu privire la traficul de persoane, care să fie utilizat cu precădere în Diaspora.

Acest material, realizat în colaborare cu PressHub, este acum folosit în cadrul campaniei de informare și conștientizare a gravității fenomenului traficului de persoane, într-o nouă încercare de a conștientiza opinia publică din România și din străinătate cu privire la traumele pe care victimele acestui fenomen, susținut politic și instituțional, le trăiesc și le retrăiesc toată viața. De altfel, Silvia Tăbușcă susține că nu cunoaște vreo femeie care să se fi reabilitat total din punct de vedere psihic, după ce a devenit victima rețelelor de trafic.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Conlucrarea între ONG-uri, autorități și comunitate locală, crucială în lupta împotriva traficului de persoane

Consorțiul de organizații ce implementează proiectul „Semnalăm Traficul, Oprim...

De ce dispar copiii de sub protecția statului. 440 au fugit în doar un an

De ce dispar copiii de sub protecția statului. Andreea*...

Afacerea cu mame surogat racolate din România continuă, deși a devenit publică

Afacerea cu mame surogat racolate din România continuă, deși...