Din Culisele Statului (Ne)Drept – campanie de informare cu privire la traficul de persoane în Diaspora, susținută de PressHub

Silvia Tăbușcă, coordonatorul Programului de Securitate Umană din cadrul Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică, a fost invitata Interviurilor PressHub, unde a vorbit cu emoție și cu determinare despre rețele de trafic din România, care acționează atât pe teritoriul românesc, cât și în diaspora.

Printre altele, Silvia Tăbușcă a vorbit despre faptul că partidele politice din România nu-și doresc să stopeze fenomenul traficului de persoane, din simplul motiv că aceste activități infracționale generează uriașe venituri în economia subterană, venituri care sunt ulterior direcționate către afaceri care sponsorizează mediul politic.

“Din acest tip de infracționalitate se câștigă enorm de mulți bani. Pe de-o parte, dacă privim din prisma statului care nu dorește să-și apere proprii cetățeni, așa cum percep eu statul român în momentul de față, exploatarea asta reprezintă un beneficiu, pentru că minorii exploatați în străinătate produc niște sume foarte mari de bani care sunt trimise în România și sunt spălate în România.”, a declarat Silvia Tăbușcă în cadrul Interviurilor PressHub.

Ulterior acestui interviu, care s-a bucurat de o largă audiență, Silvia Dumitrache, fondatoarea și președintele Asociației Femeilor Românce din Italia, a venit cu propunerea de a folosi părți din interviul Silviei Tăbușcă pentru crearea unui material de informare cu privire la traficul de persoane, care să fie utilizat cu precădere în Diaspora.

Acest material, realizat în colaborare cu PressHub, este acum folosit în cadrul campaniei de informare și conștientizare a gravității fenomenului traficului de persoane, într-o nouă încercare de a conștientiza opinia publică din România și din străinătate cu privire la traumele pe care victimele acestui fenomen, susținut politic și instituțional, le trăiesc și le retrăiesc toată viața. De altfel, Silvia Tăbușcă susține că nu cunoaște vreo femeie care să se fi reabilitat total din punct de vedere psihic, după ce a devenit victima rețelelor de trafic.

Carmen Dumitrescuhttp://liberinteleorman.ro
Jurnalist de investigație și autor. Fondator al publicației Investigatoria și co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.