Din Culisele Statului (Ne)Drept – campanie de informare cu privire la traficul de persoane în Diaspora, susținută de PressHub

Data:

Silvia Tăbușcă, coordonatorul Programului de Securitate Umană din cadrul Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică, a fost invitata Interviurilor PressHub, unde a vorbit cu emoție și cu determinare despre rețele de trafic din România, care acționează atât pe teritoriul românesc, cât și în diaspora.

Printre altele, Silvia Tăbușcă a vorbit despre faptul că partidele politice din România nu-și doresc să stopeze fenomenul traficului de persoane, din simplul motiv că aceste activități infracționale generează uriașe venituri în economia subterană, venituri care sunt ulterior direcționate către afaceri care sponsorizează mediul politic.

“Din acest tip de infracționalitate se câștigă enorm de mulți bani. Pe de-o parte, dacă privim din prisma statului care nu dorește să-și apere proprii cetățeni, așa cum percep eu statul român în momentul de față, exploatarea asta reprezintă un beneficiu, pentru că minorii exploatați în străinătate produc niște sume foarte mari de bani care sunt trimise în România și sunt spălate în România.”, a declarat Silvia Tăbușcă în cadrul Interviurilor PressHub.

Ulterior acestui interviu, care s-a bucurat de o largă audiență, Silvia Dumitrache, fondatoarea și președintele Asociației Femeilor Românce din Italia, a venit cu propunerea de a folosi părți din interviul Silviei Tăbușcă pentru crearea unui material de informare cu privire la traficul de persoane, care să fie utilizat cu precădere în Diaspora.

Acest material, realizat în colaborare cu PressHub, este acum folosit în cadrul campaniei de informare și conștientizare a gravității fenomenului traficului de persoane, într-o nouă încercare de a conștientiza opinia publică din România și din străinătate cu privire la traumele pe care victimele acestui fenomen, susținut politic și instituțional, le trăiesc și le retrăiesc toată viața. De altfel, Silvia Tăbușcă susține că nu cunoaște vreo femeie care să se fi reabilitat total din punct de vedere psihic, după ce a devenit victima rețelelor de trafic.

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primul tanc Leopard 2 a fost trimis deja în Ucraina. Primul pas a fost făcut de Canada

Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, a publicat imagini video cu primul tanc Leopard 2, de fabricație germană, fiind încărcat pentru a fi dus în Ucraina.

Cei trei de la SGG care primesc 3500 de euro/lună pentru patru ședințe

Secretariatul General al Guvernului a avut anul trecut trei...

Nicușor Dan: Este important ca noi să ne păstrăm zona istorică, pentru ca Bucureştiul să existe pe harta turistică

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, va ataca luni în instanță reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Municipiului Bucureşti, ceea ce, în opinia edilului ar putea da undă verde ridicării unor blocuri între clădirile vechi.

Cum arată cel mai mic oraș din Constanța, unde preotul are ieșiri despotice în fața libertății de exprimare: Căruțe pe străzile aproape pustii, bibliotecă...

Orașul Negru Vodă din județul Constanța, desemnat oraș în urma unei campanii de “urbanizare” pe hârtie din timpul ultimilor ani ai regimului comunist, a coborât sub pragul de 5.000 de locuitori, înregistrând puțin peste 4.600 de oameni la recensământul din 1 decembrie 2021. Reporterii Info Sud-Est au vizitat localitatea pentru a vedea cum arată cel mai mic oraș din județ în 2023.