Directoarea Penitenciarului Giurgiu, revocată din funcție. Acuzată de legături cu infractori, a primit o mărire de salariu

Data:

Ministrul Justiției a revocat-o din funcție pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina Gheorghișor, acuzată că ar avea în anturajul său membri ai unei rețele infracționale (trafic de persoane, sclavie și prostituție), cu care și-a făcut numeroase concedii de odihnă, potrivit Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

La începutul lunii noiembrie 2022, comisarul șef de poliție penitenciară Alina Gheorghișor a fost numită la conducerea Penitenciarului Giurgiu de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), fără acordul lui Cătălin Predoiu.

FSANP susține că directorul general al ANP a premiat-o ilegal pe directoare revocată

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor consideră că decizia ministrului justiției de a o demite de la conducerea Penitenciarului Giurgiu pe Alina Gheorghișor, a fost accelerată de faptul că, în data de 22 decembrie, directorul general al ANP, comisar șef de poliție penitenciară Dan Halcin, i-a acordat acesteia, cu încălcarea cadrului legal în materie, o majorare cu 50% a salariului de bază, fapt ce a stârnit atât revolta organizațiilor sindicale prezente în cadrul ședinței, cât și a tuturor polițiștilor de penitenciare onești din sistem.

În fapt, directorul general Dan Halcin a premiat-o fără ca aceasta să aibă propunere motivată și fundamentată în scris, așa cum prevede ordinul de ministru”, arată FSANP într-un comunicat de presă.

Președintele FSANP, Cosmin Dorobanțu, consideră că „premierea” ilegală și abuzivă a directoarei Penitenciarului Giurgiu nu a făcut altceva decât să demotiveze directorii de penitenciare integri și să încurajeze un comportament infracțional pentru ofițerii și agenții din poliția penitenciară.

Citește și: Transferurile judecătorilor, la cheremul președintilor de curți de apel, după o decizie a CSM

Sindicatele cer anularea măririi de salariu

Atâta timp cât însuși directorul general Dan Halcin încalcă flagrant normele de drept și cheltuiește fondurile publice în mod ilegal și abuziv, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu mai poate pretinde polițiștilor de penitenciare sau deținuților să respecte Constituția și legile în vigoare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită public ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, în calitate de autoritate ierarhic superioară Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), să intervină și să anuleze acordarea majorării de 50% a salariului de bază pentru Alina Gheorghișor, întrucât aceasta a fost acordată cu încălcarea legii.

Directorul general i-a băgat ilegal și abuziv în buzunar aproximativ 9.000 de lei. Sunt deținuți care sunt condamnați la ani grei de închisoare pentru că au furat mai puțini bani decât suma cu care a fost «premiată» fosta directoare a Penitenciarului Giurgiu”, mai menționează FNASP în comunicat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunță că un...

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat din funcţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş,...

Polițiștii de penitenciare blochează activitatea pușcăriilor și ies în stradă

Polițiștii de penitenciare își vor desfășura marți activitatea profesională...