Directoarea PNL a Școlii Ruginoasa – Iași a sistat în instanță construirea unei grădinițe de către primarul PSD

Data:

  • Cele două partide reprezintă alianța de la guvernare
  • Grădinița este finanțată de Banca Mondială și era amplasată pe terenul școlii
  • Războiul unei școli publice cu Primăria care o finanțează e o situație unică în România
  • ISC a spus că proiectul e prost gândit și a revocat autorizația, dar primarul PSD din Ruginoasa nu renunță: a reluat construcția

Situație neobișnuită într-o comună din județul Iași. În noiembrie 2022, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din comuna Ruginoasa a obținut o sentință definitivă de sistare a lucrărilor la o grădiniță care era ridicată pe un teren din vecinătate. Proiectul pentru această grădiniță îi aparține Primăriei din comună, iar banii provin de la Banca Mondială.

În disperare de cauză, pentru a debloca lucrările, Primăria a apelat la o cale extraordinară de atac – o contestație în anulare care se va judeca pe 31 ianuarie, la Tribunalul Iași.

Este a doua oară în decurs de doi ani când Școala a blocat șantierul, prima data, după o reclamație la Inspectoratul Teritorial în Construcții. Primarul din localitate, membru PSD, acuză o lucrătură PNL, partidul din care face parte directoarea Școlii, care este și consilier local liberal.

Continuarea, în ReporterIS!

Sursa foto: jurnalregional.ro

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related