joi, 27 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateDirectorul Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim, despre AUR: Ne confruntăm nu doar...

Directorul Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim, despre AUR: Ne confruntăm nu doar cu o pandemie, ci și cu o epidemie de ură

O scoatere a partidului AUR în afara legii ar putea ajuta, însă e la fel de important ca legislația ce combate antisemitismul și negarea Holocaustului să fie aplicată corect și eficient, declară la RFI directorul Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim, dr. Efraim Zuroff.

Reacția sa vine după ce AUR a afirmat recent că Holocaustul este ”o temă minoră” și nu ar trebui studiat ca materie în școli. Celebrul vânător de naziști spune că discursul de negare a Holocaustului promovat de AUR este un lucru specific statelor est-europene ex-comuniste.

„Cred că este ceva foarte tipic elementelor naționaliste, ultranaționaliste, în statele est-europene, după perioada comunistă, care refuză să abordeze rolul important jucat de colaboratorii naziști în țările respective în al Doilea Război Mondial. Deci este ceva foarte specific”, spune Efraim Zuroff.

Citiți interviul integral pe Rfi.ro

Citiți și

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului: Urmărim cu crescând disconfort negarea Holocaustului la nivelul clasei politice din România

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE