Directorul Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim, despre AUR: Ne confruntăm nu doar cu o pandemie, ci și cu o epidemie de ură

Data:

O scoatere a partidului AUR în afara legii ar putea ajuta, însă e la fel de important ca legislația ce combate antisemitismul și negarea Holocaustului să fie aplicată corect și eficient, declară la RFI directorul Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim, dr. Efraim Zuroff.

Reacția sa vine după ce AUR a afirmat recent că Holocaustul este ”o temă minoră” și nu ar trebui studiat ca materie în școli. Celebrul vânător de naziști spune că discursul de negare a Holocaustului promovat de AUR este un lucru specific statelor est-europene ex-comuniste.

„Cred că este ceva foarte tipic elementelor naționaliste, ultranaționaliste, în statele est-europene, după perioada comunistă, care refuză să abordeze rolul important jucat de colaboratorii naziști în țările respective în al Doilea Război Mondial. Deci este ceva foarte specific”, spune Efraim Zuroff.

Citiți interviul integral pe Rfi.ro

Citiți și

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului: Urmărim cu crescând disconfort negarea Holocaustului la nivelul clasei politice din România

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ramona Strugariu, copreședinta REPER, candidează la Primăria Cluj-Napoca

Ramona Strugariu și-a anunțat luni candidatura din partea partidului...