Directorul DSVSA Botoșani, în vizorul DNA: ar fi dispus plăți de 130.000 lei, neacoperite cu produse, către o firmă de mobilă

Data:

Procurorii anticorupție încearcă să descoase afacerile derulate de Mihai Țurcanu, de când acesta a preluat conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

Una dintre acestea vizează achiziția de mobilier pentru sediul instituției, care ar fi avut loc la sfârșitul anului 2020, adică la numai câteva luni după ce Mihai Țurcanu a preluat șefia DSVSA Botoșani. A fost vorba despre o achiziție directă lansată pe SEAP.

Ce s-a întâmplat în realitate, este greu de spus. Asta pentru că, potrivit anchetatorilor, Mihai Țurcanu ar fi dispus plăți în valoare de 130.000 lei către firma cu pricina, care, însă, nu le-a mai livrat. „Pentru a justifica plata, inculpatul ar fi încheiat un proces-verbal în care a atestat în fals că produsele fuseseră livrate în totalitate, după care a semnat dispoziția de plată, fără drept, în locul reprezentantului compartimentului de specialitate din cadrul instituției”, au arătat procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Continuarea, în Monitorul de Botoșani!

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Suedia a descoperit o a patra scurgere de gaze la conductele Nord Stream

O a patra scurgere de gaz din conductele Nord...

Stația de asfalt construită fără acord de mediu de Primăria Bistrița, desființată

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud a efectuat...