Ditamai blocul ridicat pe un fals grosolan? Sentinţă năucitoare pentru un proiect în zona Copou

Data:

Un ieşean a reuşit să blocheze în instanţă construirea unui nou bloc printre aşa-numitele „blocuri ruseşti” din Păcurari. Proiectul a aprins spiritele încă de la demararea sa, locuitorii din zonă protestând energic împotriva ideii. Cazul a ajuns în instanţă, Curtea de Apel respingând în 2018 acţiunea demarată de localnici. Un nou proces demarat pe aceeaşi speţă i-a convins însă pe magistraţii Tribunalului, cu noi probe, că proiectul a fost aprobat în baza unui fals. Pur şi simplu, o scară a fost botezată „alee”, cu complicitatea Primăriei, spun judecătorii, planşele indicând o stradă care asigura accesul auto acolo unde de fapt nu erau decât trepte: scările ce urcă de la şoseaua Păcurari spre Negruzzi şi Universitate. Tribunalul a dispus, în rejudecare, anularea hotărârii Consiliul Local prin care a fost aprobată investiţia. Verdictul final va fi dat la Curtea de Apel. 

Proiectul blocului din spatele „blocurilor ruseşti” de pe şoseaua Păcurari, undeva vizavi de Colegiul „Negruzzi”, fost demarat în 2014, prevăzând construirea unui bloc cu patru etaje şi mansadă pe o suprafaţă de 2.246 mp. terenul se află între blocurile dintre străzile Toma Cozma şi Păcurari. În pofida opoziţiei ferme a vecinilor, proiectul a fost aprobat în CL în iulie 2017. O primă acţiune a localnicilor a fost respinsă de judecători în 2018. În acelaşi an, însă, doi vecini, C.C. şi F.M., au cerut anularea hotărârii CL prin care se aprobase proiectul, invocând „emiterea de către instituţia publică şi utilizarea de către beneficiari a unor date şi informaţii incorecte, false şi voit eronate cu privire la căile de acces aferente proprietăţii, cu consecinţa producerii unor efecte juridice favorabile beneficiarului şi care sunt generatoare de prejudicii reclamanţilor”. Cei doi ceruseră întâi CL să-şi revoce propria hotărâre. Cum nu primiseră răspuns în termenul legal, s-au adresat instanţei.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? PMP are un...

Ceasuri care spun o poveste: Charles Lindbergh și Longines

Ceasuri care spun o poveste: Charles Lindbergh și Longines....

Analiză: Primăvară rece în Moldova

Pe frontul ucrainean, situația tot mai grea din cauza...