duminică, 26 septembrie 2021
AcasăInvestigațiiDitamai blocul ridicat pe un fals grosolan? Sentinţă năucitoare pentru un proiect...

Ditamai blocul ridicat pe un fals grosolan? Sentinţă năucitoare pentru un proiect în zona Copou

Un ieşean a reuşit să blocheze în instanţă construirea unui nou bloc printre aşa-numitele „blocuri ruseşti” din Păcurari. Proiectul a aprins spiritele încă de la demararea sa, locuitorii din zonă protestând energic împotriva ideii. Cazul a ajuns în instanţă, Curtea de Apel respingând în 2018 acţiunea demarată de localnici. Un nou proces demarat pe aceeaşi speţă i-a convins însă pe magistraţii Tribunalului, cu noi probe, că proiectul a fost aprobat în baza unui fals. Pur şi simplu, o scară a fost botezată „alee”, cu complicitatea Primăriei, spun judecătorii, planşele indicând o stradă care asigura accesul auto acolo unde de fapt nu erau decât trepte: scările ce urcă de la şoseaua Păcurari spre Negruzzi şi Universitate. Tribunalul a dispus, în rejudecare, anularea hotărârii Consiliul Local prin care a fost aprobată investiţia. Verdictul final va fi dat la Curtea de Apel. 

Proiectul blocului din spatele „blocurilor ruseşti” de pe şoseaua Păcurari, undeva vizavi de Colegiul „Negruzzi”, fost demarat în 2014, prevăzând construirea unui bloc cu patru etaje şi mansadă pe o suprafaţă de 2.246 mp. terenul se află între blocurile dintre străzile Toma Cozma şi Păcurari. În pofida opoziţiei ferme a vecinilor, proiectul a fost aprobat în CL în iulie 2017. O primă acţiune a localnicilor a fost respinsă de judecători în 2018. În acelaşi an, însă, doi vecini, C.C. şi F.M., au cerut anularea hotărârii CL prin care se aprobase proiectul, invocând „emiterea de către instituţia publică şi utilizarea de către beneficiari a unor date şi informaţii incorecte, false şi voit eronate cu privire la căile de acces aferente proprietăţii, cu consecinţa producerii unor efecte juridice favorabile beneficiarului şi care sunt generatoare de prejudicii reclamanţilor”. Cei doi ceruseră întâi CL să-şi revoce propria hotărâre. Cum nu primiseră răspuns în termenul legal, s-au adresat instanţei.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE