DNA a deschis un dosar penal pentru fapte de corupţie în cazul podului prăbușit în județul Neamț

Data:

DNA – Serviciul teritorial Bacău a deschis un dosar penal pentru fapte de corupţie în legătură cu împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul prăbuşit de la Luţca, judeţul Neamţ.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanţi ai mass-media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele. La Serviciul teritorial Bacău – Direcţia Naţională Anticorupţie s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul de la Luţca, judeţul Neamţ, de peste râul Siret. În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (faţă de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie”,  a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

Citește și: VIDEO Summitul B9 de la București. Președinții statelor NATO de pe Flancul Estic participă la reuniune

Un pod rutier peste râul Siret s-a rupt, joi după amiază, în judeţul Neamţ, în timp ce un autocamion şi o autoutilitară îl traversau.

Unul dintre șoferi a fost rănit și a fost dus la spitalul din Roman.

Podul abia fusese inaugurat, în noiembrie 2021, după lucrări care au costat 8,3 milioane de lei și au durat peste un an de zile, scrie TV Neamț.

Lucrările au fost executate de Darcons SRL, conform Roman TV, ai cărei jurnaliști au avertizat în toamna anului trecut că podul are probleme de structură.

În noiembrie 2021, cu câteva ore înainte de inaugurare, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, promitea că podul e superrezistent și „zeci de ani nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”

Podul de la Luțca era unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară, lung de 216 metri.

Citește și: Șeful ISCIR, acuzat de DNA că le cerea mită câte 1.000 de euro lunar subalternilor pentru a-i menține în funcții

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Anonimă din Iași prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”. Niciun politician corupt nu e anchetat

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții de la Medicină Dentară sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seara că...