DNA a trimis în judecată un angajat din Ministerul Dezvoltării, acuzat că ar fi luat șpagă o mașină de lux de 58.000 de euro pentru un proiect din PNDL

Data:

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis vineri în judecată pe Viorel Dinu, consilier în Ministerul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă. DNA îl acuză că ar fi primit mită o mașină de lux de 58.000 de euro pentru a influența mai mulți primari să atribuie contracte din Programul Național de Dezvoltare Locală ( P.N.D.L.) unui om de afaceri de la care ar fi primit și automobilul.

Și omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

  • Comunicatul DNA:

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada septembrie – octombrie 2020, în calitatea menționată, inculpatul Dinu Viorel ar fi pretins, iar în luna noiembrie 2020 ar fi primit de la omul de afaceri coinculpat în cauză, un autoturism de lux nou, pentru a fi folosit de o rudă a sa. Autoturismul a fost cumpărat în leasing cu sumă de 58.518,25 euro, fiind ulterior înmatriculat pe o firmă controlată de omul de afaceri.
Folosul ar fi fost primit de inculpatul Dinu Viorel pentru ca, prin poziția deținută în minister, să își exercite influența pe care lăsa să se înțeleagă că o are asupra unor primari care aveau în derulare proiecte finanțate prin programe PNDL, astfel încât lucrările să fie realizate de firmele conduse în fapt de omul de afaceri.
În plus, inculpatul Dinu Viorel și-ar fi exercitat influența asupra unuia dintre primari pentru ca omul de afaceri să achite avansul și ratele de leasing pentru autoturismul primit.

Articolul integral poate fi citit pe G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...