Fosta secretară a lui Mazăre, trimisă în judecată pentru că a aprobat vânzarea subevaluată a unor terenuri

Data:

DNA Constanța a trimis-o în judecată pe fosta secretară a lui Radu Mazăre pentru că a semnat pentru legalitatea vânzarea subevaluată a unor terenuri de aproape 4000 mp, se arată într-un comunicat al instituției de joi. Primăria Constanța s-a constituit parte civilă pentru un prejudiciu calculat de procurori la 1,73 milioane de euro.

Șapte hotărâri ale Consiliului Local ar fi fost semnate de Enache care aproba astfel vânzarea prin negociere directă a unor terenuri aparținând domeniului privat al Constanței, la prețuri de patru ori mai mici decât valoarea pieței, susțin procurorii Anticorupție.

Citește și: Trei cine-concerte de neratat la TIFF 2023

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Constanța.

În perioada 2003-2012, inculpata Enache Marcela, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi contrasemnat pentru legalitate un număr de șapte Hotărâri ale Consiliului Local Constanța prin care se aproba, la un preț derizoriu (și de patru ori mai mic decât prețul pieței), vânzarea prin negociere directă a unor terenuri (în suprafață totală de 3.590 mp), aparținând domeniului privat al UAT Constanța.

De menționat este faptul că terenurile respective, situate în zone cu potențial turistic și comercial deosebit, ar fi intrat în posesia unor societăți comerciale controlate de oameni de afaceri din anturajul edilului, care conducea primăria municipiului Constanța la vremea respectivă.

Primăria municipiului Constanța s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.732.687,5 euro”, se arată în comunicatul DNA.

Continuare în Info Sud-Est!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul la europarlamentare | Eurobarometru

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul...

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei | G4Media.ro

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu,...