joi, 28 octombrie 2021
AcasăLa ziActualitateDNA începe urmărirea penală in rem în cazul unui proiect european care...

DNA începe urmărirea penală in rem în cazul unui proiect european care a avut ca beneficiar firma lui Barna

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală in rem cu privire la un proiect european care are ca beneficiar o firmă ce a aparţinut fostului vicepremier Dan Barna şi soţiei sale, relatează News.ro. În acest moment, instituţia colectează probe pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidenţă penală.

“Un dosar având la bază aspectele la care faceţi referire este în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat. Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidenţă penală”, se arată în comunicatul DNA.

Reamintim că Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a confirmat, în luna septembrie, că a trimis la DNA un nou dosar care îl vizează pe Dan Barna. Este vorba despre proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, proiect care i-a aparţinut copreşedintelui USR PLUS şi soţiei sale.

“În urma verificărilor efectuate în cazul proiectului (…) au rezultat indicii privind posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, motiv pentru care Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat la întocmirea actelor de sesizare. Întreaga documentaţie a fost transmisă Direcţiei Naţionale Anticorupţie (Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie)”, a anunţat DLAF.

Articolul complet, pe EPOCHTIMES ROMANIA.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE