Doctorul Bitere s-a întors la Institutul Cardio din Iași după 11 șpăgi dovedite. Nu s-a întâmplat nimic, doar 450.000 de lei nejustificați

Data:

Medicul Eugen Bitere, care a fost condamnat definitiv în 2022 la 3 ani de închisoare cu suspendare și interdicția de a profesa, timp de un an, într-un spital de stat, s-a întors la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iași. S-a întors la același loc de muncă, în același spital, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

La proces s-a dovedit că medicul primise mită de 11 ori, iar cei 6.000 de euro conectați direct cu faptele au fost confiscați. Judecătorii nu s-au atins de alți 450.000 de lei despre care procurorii au spus că sunt venituri nejustificate găsite la medic.
În Codul de Conduită al IBCV există un articol care i-ar fi interzis să revină în unitate, dar Comisia de Etică a considerat că instanța de judecată are valoare de for superior, pedeapsa dictată fiind suficientă și că interesul pacienților este mai presus decât o condamnare penală.

Citește și: Comunitatea din Miercurea-Ciuc sărbătorește 400 de ani de existenţă a Castelului „Miko”. Evenimente culturale, concerte și activități pentru public

Operația a reușit, șpaga s-a dat, pacientul a murit

Procurorii au descris cazul unui băcăuan ajuns la Iaşi pentru o operaţie complicată. Era asigurat, intervenția era gratuită, dar medicul a cerut 1.500 de euro. După o negociere la sânge, a căzut la înțelegere pentru 4,000 de lei, iar mama pacientului, o bătrână de 86 de ani, s-a împrumutat și a plătit. După 5 luni, pacientul a decedat, iar Bitere a refuzat să returneze banii.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

SUrsă foto: Reporteris

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related