Dodon, alegerile anticipate și războiul cu jurnaliștii

Data:

Presa liberă nu are ce căuta într-o țara serioasă așa cum este Belarus și așa cum va fi Republica Moldova, după ce prietenii ursului Igor din Comisia Electorală Centrală îl vor ajuta pe acesta să câștige alegerile parlamentare anticipate.

Refuzul Comisiei Electorale de a respecta deciziile justiției arată că funcționarii fideli ursului Igor nu vor precupeți niciun efort pentru a bloca accesul la putere al partidelor pro-europene. Ca de obicei, alegătorii moldoveni din Uniunea Europeană vor fi umiliți de către prietenii ursului Igor care au deschis doar 150 de secții de votare, deși justiția obligase funcționarii să deschidă 191 de secții.

Ursul Igor mormăie supărat că o fițuică fascistă ”Das Bild” și-a permis să scrie despre eforturile depuse de către prietenii acestuia din Federația Rusă, pentru a-l unge din nou pe acesta: ”Primul Primitor de pungi de bani de la oligarhi”. Că tot sunt alegeri și contează la imagine să mimeze indignarea, acesta a anunțat și că ziariștii vor plăti scump curajul de a spune că ar investi cineva bani în viitorul său politic. Ursul Igor nu are nevoie de nicio rublă pentru că acum poza sa cu Yoda de Minsk va atrage milioane de alegători seduși de tentația ”Tătucului Omniscient”.  

După câștigarea alegerilor parlamentare alături de vulpoiul sur Voronin, ursul Igor sugerează că presa din Republica Moldova va avea doar dreptul să scrie pagini omagiale despre cât de bine înjură dânsul și prietenii săi pe cei din Vest, care nu dau bani suficienți să finanțeze noul Belarus cu capitala la Chișinău. Ursul Igor este pictat de către prietenii săi ca o tânără și seducătoare speranță a politicii mondiale fără însa ca portretul să corespundă realității, așa cum corespunsese inițial portretul făcut lui Dorian Gray de către prietenul său Basil Hallward.

Dorința ursului Igor de a păstra acest portret pictat în mod generos de către prietenii săi va fi pusă în aplicare doar dacă va avea puterea discreționară a idolului său de la Minsk. De aceea, el, deși este în campanie, nu se mai ascunde pentru că este conștient că, dacă oamenii ar afla care este adevăratul său portret aceștia ar refuza să îl voteze la un moment dat, așa cum au refuzat și cei din Belarus să îl mai voteze pe Lukashenko.

Controlul presei și lupta cu străinii sau cu cei controlați de străinii decadenți din Vest a devenit temă principală a coaliției pro Belarus. Vulpoiul sur Voronin, un alt bărbat falnic, declară că doar dânsul cu ursul Igor pot proteja fecioarele din Republică de necinstirea lor de către soldați americani după chipul, asemănarea și personalitatea lui Idris Elba. Aceste fecioare nu au voie să suspine decât după bărbați puternici care să protejeze țara de americani. Aceștia au visat dintotdeauna să își stabilească capitala pe malul Bâcului și să trăiască visul moldovenesc în suburbia Frumușica.

Deturnarea alegerilor prezidențiale câștigate miraculos de către albinuța Maia nu a fost posibilă pentru că planul de intoxicare mediatica a fost deconspirat și astfel nu a mai putut fi pus în aplicare. Dar ursul Igor este ajutat de către prietenii săi din România, care vor să agite alegătorii favorabili apropierii de Federația Rusă.

Ceea ce amicilor din Federația Rusă le-a fost rușine să facă, nu le este rușine celor care pretind că sunt prietenii albinuței Maia. Acești suporteri ai ursului Igor, deghizați sub forma unor pro-europeni pentru a o ataca mai bine pe albinuța Maia, își urmăresc interese electorale proprii. Dacă scandalurile vor distruge șansele unei guvernări anticorupție în Republica Moldova, restaurația ursului Igor va avea grijă să stimuleze ca dânșii să rămână unica forță de opoziție. Autocarele de suporteri au ajuns acasă la susținătorii ursului Igor în Găgăuzia unde au vrut scandal pentru a ajuta pe ursul Igor să dea zarva în zăvoi că au invadat fasciștii români.

După nereușita de a crea scandal acolo au ajuns la granița de facto a Republicii Moldova cu Federația Rusă, la Varnița. Acolo, din nou, imaginea unor corturi și a unor invadatori, care pretind că sunt români verzi care unesc Basarabia prin simpla lor prezență, îl ajută pe ursul Igor să povestească cât de multe probleme pot crea românii, deși cei care sunt pe graniță sunt români ce urmăresc orice altceva decât integrarea Republicii Moldova în rândul statelor democratice.

Războiul declanșat de către acești invadatori cu serviciile secrete din România și Republica Moldova are drept consecință discreditarea acestora în favoarea intereselor Federației Ruse în zonă, și în vederea victoriei ursului Igor în alegeri. Astfel, albinuța Maia devine, în opinia acestor suporteri care caută scandal spre folosul ursului Igor, o bătrânică neajutorată care nu vrea să fie ajutată să treacă strada spre destinația finală la care Republica Moldova să se unească cu Belarus și să se integreze cuminte în Uniunea Euroasiatică.

Imaginea finală a filmului nostalgicilor Imperiului Țarist ce se luptă pentru portretul ursului Igor ca mare om de stat se desfășoară undeva pe un domeniu prezidențial cu deschidere la Marea Neagră. Ursul Igor poartă un tricou cu portretul lui Lukașenko, Lukașenko poartă un tricou cu Vladimir Putin.

Cei doi se află într-un foișor din care se vede cum apune soarele și democrația din Republica Moldova și Belarus. Lukashenko îl laudă pe ursul Igor care a redobândit controlul Republicii Moldova printr-un parlament fidel. Ursul Igor îl privește pe Lukashenko, așa cum Quentin Tarantino o privea la filmările din Kill Bill pe Uma Thurman. Lukashenko își sprijină fața cu ambele palme în timp ce pe fața sa răsare un zâmbet ca al lui Tom Cruise din finalul filmului Top Gun.

Spre cei doi doi se îndreptă călare pe un cal alb la bustul gol Vladimir Putin, în timp ce în fundal delfinii din Marea Neagră formează în zbor o inimă dedicată Uniunii Euroasiatice.

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...