Doi proxeneți au scăpat de condamnare după o anchetă care a durat mai mult de un deceniu

Data:

Doi botoșăneni acuzați că au exploatat sexual mai multe tinere din județ au scăpat de pedepse, întrucât faptele reținute în sarcina acestora s-ar fi prescris. Magistrații au dispus încetarea procesului penal în cazul acestora, după ce avocații au speculat o carență legislativă, scrie Monitorul de Botoșani.

Chiar dacă au scăpat de pedepse, cei doi botoșăneni riscă să fie puși la plată. Astfel, unul dintre ei riscă să rămână fără 127.000 de euro, iar celălalt fără 600 de euro. În plus, ei au fost obligați la plata cheltuielilor judiciare, care totalizează peste 13.000 de lei.

Povestea a început în octombrie 2010, când procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), sprijiniți de polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate, au reuşit să destructureze o reţea specializată în traficul de persoane care a acționat pe teritoriul a patru state – România, Italia, Olanda şi Spania. Anchetatorii spuneau atunci că 130 de femei din patru judeţe ale Moldovei, majoritatea din Botoșani, au fost duse în străinătate şi obligate să se prostitueze.

Gruparea ar fi fost formată din 30 de bărbaţi, mare parte dintre ei botoşăneni. Pentru anihilarea reţelei au organizate 21 de percheziţii în Botoşani, Timişoara şi Suceava, fiind puse în executare 16 mandate de aducere.

Citește articolul integral pe Monitorulbt.ro

Citește și: Frauda academică, un mod de viață

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...