Doi tineri care făceau cărăuşie ilegală au fost prinşi și falsificând certificate verzi Covid-19

Data:

Potrivit Zarului de Iași, doi tineri din Târgu Frumos care făceau cărăuşie ilegală de persoane Iaşi – Marea Britanie au fost prinşi de poliţişti și falsificând certificate verzi Covid-19. Pentru a nu-şi pierde clientela pe acest traseu, cei doi s-au apucat de făcut falsuri privind fie certificatele de vaccinare, fie buletinele de analize care să ateste lipsa virusului, pentru a le oferi numeroşilor clienţi antivaccinişti. 

Cum falsificau certificatele verzi Covid-19

Falsurile erau făcute cu ajutorul unor programe specializate de calculator, duplicând coduri şi acte medicale originale.

Autorităţile ieşene se confruntă cu un val de falsuri ale buletinelor de analize şi ale adeverinţelor de vaccinare anti-Covid, pe fondul scepticismului privind vaccinarea. Zilele trecute, doi indivizi au fost ridicaţi de către poliţişti după ce s-a dovedit că s-au apucat de un nou „business”, adică falsurile privind buletinele de analize care certificau lipsa virusului pentru clienţii lor, pentru a-i duce în Marea Britanie. 

Articolul integral, în Zarul de Iași!

Foto (descriptiv): MS

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...

Statul român este dator cu milioane de euro către producătorii de filme din străinătate

Statul român este dator cu milioane de euro către...