Doliu la Opera Română din Timișoara. Soprana Emilia Radu, de 39 de ani, a murit răpusă de COVID-19

Data:

Soprana Emilia Radu, artistă a Operei Naționale Române din Timișoara, a murit vineri la doar 39 de ani, au anunțat colegii de la Opera din Timișoara.

Potrivit publicației ziuadevest.ro, Emilia Radu fusese internată cu COVID-19, în stare gravă, la Secția ATI a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

„Absolventă a Liceului de Artă „Palló Imre” din Odorheiul Secuiesc și mai apoi a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, specialitatea Canto, Emilia Radu s-a alăturat colectivului Operei Naționale Române din Timișoara în anul 2000, în calitate de artist liric – cor, poziție pe care a ocupat-o până în prezent, doar cu o scurtă întrerupere.

Datorită calităților sale vocale și scenice, Emilia Radu a interpretat cu măiestrie repertoriul instituției de operă, operetă și muzical, la sediul instituției sau în turnee în țară sau în străinătate.

Chiar în vara acestui an, de Ziua Timișoarei, a fost invitată să susțină rolul Saffi din opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss, spectacol în care a dovedit talentul și dăruirea sa pentru muzică și pentru artele spectacolului.

Grație talentului și abnegației sale, soprana Emilia Radu a câștigat aprecierea și dragostea publicului, cât și respectul și prietenia colegilor din instituție.

A fost apreciată de toți cei care au cunoscut-o, fiind o persoană prietenoasă, veselă și înțelegătoare. Îi vom păstra cu toții o caldă și neștearsă amintire!”, a transmis colectivul Operei Naționale Române din Timișoara.

Emilia Radu este al doilea artist al Operei din Timișoara care moare din cauza COVID-19. Lăcrămioara Ruxanda, membră a Corului Operei de peste 20 de ani, a murit în 14 octombrie anul acesta acasă, unde se afla în izolare după ce se infectase cu COVID-19.

Citiți și

Șeful Gărzii de Mediu Galați, răpus de Covid-19

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce unionismul este o carte periculoasă pentru România

Din cauza efectelor pe care le aduce războiul...

Ieșenii vor plăti corecție de milioane de euro la noul Terminal al Aeroportului

Directorul Aeroportului Iași spune că schimbarea soluției tehnice după...

Preşedintele Parlamentului European a acceptat invitaţia de a veni la Timişoara, anul viitor

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că...