duminică, 22 mai 2022
AcasăInvestigațiiDornean și Bostan și-au folosit soțiile ca paravan în afacerea cu case...

Dornean și Bostan și-au folosit soțiile ca paravan în afacerea cu case din Galata. Sursa banilor: secretă

* Tudor Dornean și soția declară un venit lunar cumulat de 1.000 de euro/lună în ultimii 6 ani
* Totuși au construit mai multe case în Galate, pe Podișului, o zonă foarte scumpă
* Ciprian Bostan și Tudor Dornean și-au pus soțiile într-o firmă trecută pe numele unui asociat anonim
* Explicația: erau consilieri locali și îi votau lui Mihai Chirica PUZ-urile dubioase, primind la schimb propriile lor autorizații
* Liberalii au dat firma unui prieten în momentul autorizării caselor din Galata, dar au reapărut în firmă când au vândut imobilele. Apoi au „omorât” firma
* Tudor Dornean a uitat de 1.500 mp și 200.000 de euro în declarația de avere
* Cum poți construi un cartier cu un salariu de 500 de euro? „Să vină instituțiile să mă controleze”, spune Dornean

Jonglerii cu case și terenuri într-una dintre cele mai râvnite zone rezidențiale. În rol principal, Tudor Dornean și Ciprian Bostan, consilieri locali PNL, membri ai Comisiei de Urbanism. În ultimii ani, pe numele lor sau pe o firmă controlată de soțiile acestora, s-au desfășurat mai multe tranzacții imobiliare de ordinul sutelor de mii de euro.

O parte dintre terenuri, vile și bani nu se regăsesc în declarațiile de avere completate de cei doi. Ca idee, în perioada 2015-2020, Tudor și Delia Dornean au declarat venituri oficiale pentru munca prestată de 4.685 lei, medie lunară netă.

Concomitent, au învârtit afaceri pe picior mare, achiziții de terenuri, construcții de case, credite. Cu ce bani? „Nu vreau să declar nimic. Voi da explicații doar instituțiilor de control, dacă mă întreabă”, a fost reacția inexplicabilă a lui Tudor Dornean.

Citește articolul integral în Reporteris

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE