Dosar penal în cazul femeii de afaceri care a purtat coronavirusul prin spitalele din Baia Mare

Data:

anchetă exclusivă a platformei Presshub a scos la iveală, cu doar câteva zile în urmă, o situație revoltătoare din Baia Mare, unde o femeie de afaceri, cunoscută pentru numeroasele contracte cu spitalele din țară, a dus virusul prin mai multe spitale din județ, fără a declara că a avut contacte cu străinătatea în perioada necesară incubației bolii de care toată lumea se teme.

Aceasta postase cu două săptămâni în urmă pe pagina sa de socializare o fotografie din aeroportul Henri Coandă. Câteva zile mai târziu a dezvoltat simptomele bolii și s-a plimbat între Spitalul Județean Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase din același județ, declarând de fiecare dată că nu a avut contacte cu străinătatea.

Familia femeii de afaceri ne-a contactat după publicarea anchetei pentru susține, din nou, că bolnava nu a fost plecată din România, însă nu neagă nici ei că simpla prezență în aeroport ar fi putut fi considerată contact riscant.

Ceea ce înseamnă, evident, fals în declarații, de vreme ce la înregistrarea într-o unitate spitalicească, persoanele cu suspiciuni de boală trebuie să precizeze dacă au avut sau nu contacte care ar putea ridica semne de întrebare.

Între timp, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a deschis un dosar penal in rem, începând astfel cercetările într-un dosar privitor la infracțiunea de fals în declarații, pe această speță.

Este vorba despre dosarul penal cu numărul 1745/P/2020, cercetările fiind efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, Biroul de Investigații  Criminale.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sate scoase în lume doar cu internetul

Oamenii de la ţară aşteaptă internetul de mare viteză...

Pagina de Facebook a Anei Birchall a fost spartă – hackerii au pus steagul Isis la poza de profil

Pagina oficilă de Facebook a Anei Birchall, fost ministru...

Centrul Cultural Româno-Ucrainean inaugurat la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

Facultatea Transfrontalieră din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din...