Dosar penal în cazul femeii de afaceri care a purtat coronavirusul prin spitalele din Baia Mare

Data:

O anchetă exclusivă a platformei Presshub a scos la iveală, cu doar câteva zile în urmă, o situație revoltătoare din Baia Mare, unde o femeie de afaceri, cunoscută pentru numeroasele contracte cu spitalele din țară, a dus virusul prin mai multe spitale din județ, fără a declara că a avut contacte cu străinătatea în perioada necesară incubației bolii de care toată lumea se teme.

Aceasta postase cu două săptămâni în urmă pe pagina sa de socializare o fotografie din aeroportul Henri Coandă. Câteva zile mai târziu a dezvoltat simptomele bolii și s-a plimbat între Spitalul Județean Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase din același județ, declarând de fiecare dată că nu a avut contacte cu străinătatea.

Familia femeii de afaceri ne-a contactat după publicarea anchetei pentru susține, din nou, că bolnava nu a fost plecată din România, însă nu neagă nici ei că simpla prezență în aeroport ar fi putut fi considerată contact riscant.

Ceea ce înseamnă, evident, fals în declarații, de vreme ce la înregistrarea într-o unitate spitalicească, persoanele cu suspiciuni de boală trebuie să precizeze dacă au avut sau nu contacte care ar putea ridica semne de întrebare.

Între timp, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a deschis un dosar penal in rem, începând astfel cercetările într-un dosar privitor la infracțiunea de fals în declarații, pe această speță.

Este vorba despre dosarul penal cu numărul 1745/P/2020, cercetările fiind efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, Biroul de Investigații  Criminale.

Potrivit unui comunicat al instituției, publicat astăzi, procurorii au reținut faptul că femeia nu a declarat adevărul în momentele în care s-a prezentat, cu simptome specifice, la instituțiile spitalicești din județ.

„S-a reținut că, în datele de 22.03.2020, 23.03.2020 și 24.03.2020, în declarațiile pe proprie răspundere completate în cadrul filtrelor epidemiologice de la nivelul mai multor unități medicale de pe raza municipiului Baia Mare, o persoană a declarat necorespunzător adevărului că nu a călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19 și, respectiv, că nu prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu toate că revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, iar prezentarea acesteia la unitățile medicale a fost tocmai ca urmare a prezentării simptomatologiei specifice, ulterior fiind diagnosticată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză.”

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare

Citește ancheta Press Hub: Scenariul din Suceava s-ar putea repeta la Baia Mare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: