joi, 9 decembrie 2021
AcasăInvestigațiiDosar uluitor: o şefă din Finanţe a transferat banii ieşenilor în conturile...

Dosar uluitor: o şefă din Finanţe a transferat banii ieşenilor în conturile personale

Carmen Dămăcianu este acuzată de procurori că a delapidat 12.288 de lei, folosind înscrisuri falsificate. Şefa Serviciului de Executare Silită ar fi făcut cereri de restituire a unor sume de bani în numele a şase contribuabili. Banii reprezentau regularizări privind contribuţiile la asigurările sociale de sănătate.  

Una dintre cele mai cunoscute şefe de la Finanţe este cercetată penal după ce ar fi fost prinsă că ar fi furat bani de la mai mulţi contribuabili din Iaşi. Carmen Dămăcianu, care o lungă perioadă de timp a fost şefă de serviciu în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Iaşi, ar fi falsificat mai multe semnături şi ar fi încasat bani în numele mai multor ieşeni. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a dispus pe 12 iulie, trimiterea în judecată a femeii pentru faptele sale. Ea este acum cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Rechizitoriul dosarului penal arată că prejudiciul cauzat este de 12.288 de lei.

Carmen Dămăcianu şi-ar fi însuşit bani care trebuiau să fie restituiţi în urma regularizărilor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi. În loc să ajungă înapoi în buzunarele oamenilor, sumele de bani ar fi ajuns în conturile bancare ale directoarei. Infracţiunile săvârşite de Carmen Mimi Dămăcianu au ajuns pe masa procurorilor ieşeni, în cadrul unui dosar penal, iar femeia a fost recent trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare în formă continuată.

Carmen Mimi Dămăcianu este una dintre persoanele cu influenţă din cadrul Finanţelor ieşene, în anul comiterii faptelor fiind şef Serviciu Colectare Executare Silită Persoane Fizice. Rechizitoriul ataşat dosarului penal arată că femeia, în calitate de funcţionar public în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi, ar fi contrafăcut, vreme de mai multe luni de zile, între lunile iunie şi august 2019, un număr de şase cereri în numele unor contribuabili ieşeni, cereri prin care aceştia solicitau restituirea anumitor sume de bani care reprezentau, în principal, regularizări ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi. Ulterior formulării acestor cereri, Carmen Mimi Dămăcianu şi-ar fi însuşit sumele de bani pe care Administraţia Financiară le-a restituit, sume de bani care ar fi ajuns în conturile sale deschise la mai multe bănci.

Citește articolul integral în Ziarul de Cluj

Sebastian Rusu
Jurnalist de politică externă, specializat în problematica spațiului ex-sovietic: Republica Moldova, absolvent al Ecole Doctorale En Science Sociales, AUF. A debutat în presa centrală în anul 2007, unde a abordat chestiuni de politică externă, internă și apărare. De-a lungul timpului, a scris la Curentul, Newsin, Adevărul, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Chișinău, Pagina de Rusia, Politikon.md și Jurnaliștii.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE