Dosarul cheltuielilor PSD: Aeronave private pentru Liviu Dragnea și iubita, decontate de la stat

Data:

Fostul lider PSD Liviu Dragnea, iubita lui de la acea vreme, Irina Tănase, și o prietenă a acesteia din școala generală, Sânziana-Mădălina Hristache, ar fi plecat spre Maldive, via Sofia, în ianuarie 2019, cu o aeronavă privată plătită din subvenția primită de PSD de la stat, se arată în dosarul cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul trezorier PSD Mircea Drăghici cu procurorii DNA.

Fostul lider PSD s-ar fi întors, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu și Gabriel Vlase (actualul șef SIE) dintr-o vizită din Estonia, în aprilie 2018, cu un avion privat plătit de PSD din subvenția de la stat, deși aveau bilete de avion de linie achitate de Parlament.

A doua zi, Dragnea ar fi plecat cu consilierul lui, Paul Ionescu, în vizită în Israel tot cu un avion privat plătit de PSD din subvenția de la stat, deși transportul era achitat de Camera Deputaților. În plus, PSD ar fi decontat sume umflate, se arată în documentele DNA.

PSD s-a constituit parte civilă

Dosarul se află la Tribunalul București și a fost consultat de G4media.ro și Știrile TVR în baza legii 544/2001. Pe 29 iunie 2022, fostul trezorier PSD Mircea Drăghici și-a recunoscut faptele de deturnare și delapidare, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de detenție.

Drăghici e deja în pușcărie ca urmare a condamnării la 5 ani de închisoare într-un prim dosar privind cheltuielile făcute din subvenția primită de PSD de la stat. Acordul de recunoaștere din al doilea dosar a fost trimis pe masa unui judecător pentru confirmare, a avut termen pe 22 iulie 2022 și are pronunțarea pe 26 iulie 2022.

PSD s-a constituit parte civilă, prin semnătura actualului lider, Marcel Ciolacu, și a secretarului general, Paul Stănescu. PSD solicită recuperarea sumei de 710.018,94 de lei, bani cheltuiți ilegal de fostul trezorier de pe vremea lui Dragnea din contul de subvenție de la stat și dintr-un alt cont al PSD. Investigația integrală poate fi citită pe G4 MEDIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...