Dosarul judecătorului Cristi Danileț privind suspendarea din magistratură a fost strămutat la Curtea de Apel Alba Iulia

Data:

Cererea depusă de judecătorul Cristi Danileţ în care acesta solicită suspendarea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost, în 14 decembrie 2021, suspendat până la judecarea pe fond a deciziei din 13 decembrie 2021 privind excluderea din magistratură, se va afla pe rolul Curţii de Apel (CA) Alba Iulia, instanţă unde a fost strămutat dosarul de la Curtea de Apel Cluj.

„Ieri (joi – n.r.), a fost înregistrat la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal al Curţii de Apel Alba Iulia o cauză care îl are ca reclamant pe domnul Dănileţ Vasilică Cristi, având ca obiect suspendarea executării actului administrativ. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei noastre ca urmare a unei decizii de strămutare pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul a fost strămutat la CA Alba Iulia”, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, judecător Aurelian Mocan.

Pe 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Danileţ susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu Justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

În 14 decembrie, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ. Judecătorul a solicitat suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării acestei decizii din 14 decembrie.

Până la strămutarea dosarului la Alba Iulia, au existat două decizii ale instanţei supreme şi două ale Curţii de Apel Cluj prin care magistraţii au susţinut că nu au competenţa să judece cererea lui Danileţ privind suspendarea deciziei CSM, potrivit G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...