Dotări medicale de 6 mil. euro care ar trebui să salveze vieți zac sub lacăt de 4 ani, la Iași, în Copou. Panglica s-a tăiat de mult

Data:

Autorităţile asigură că vor fi avea cel puţin încă două săptămâni de cozi de bolnavi în curtea Institutului Regional de Oncologie. Centrul de Screening şi Diagnostic în Boli Oncologice, investiţie de aproximativ 6,2 milioane de euro care stă în „ţiplă” nu reuşeşte să risipească acest coşmar din cauza tradiţionalei birocraţii româneşti, potrivit Ziarului de Iași.

Dotări medicale sub lacăt

Cel puţin şase ore este timpul de stat la coadă la ambulatoriul de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) de la Iaşi, şi asta cu programare. Sunt oameni veniţi cu afecţiuni grave, din toate colţurile ţării, cu durerile şi temerile lor. Procedurile de screening în acest moment se fac în cadrul sediului IRO doar la parter ceea ce face ca zona respectivă a institutului să fie zilnic în plin vacarm. Cu toate acestea, la câţiva metri distanţă, există un Centru de Screening şi Diagnostic nou-nouţ, care ar putea măcar scurta chinul celor aflaţi la coada permanentă de pe strada Lascăr Catargi. Centrul de Screening a costat 6,2 milioane de euro, bani ajunşi la IRO prin Compania Naţională de Investiţii, bani care înseamnă atât construcţie pe patru niveluri cât şi aparatură de înaltă performanţă.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related