luni, 6 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateDouă asociații de magistrați solicită MAE să acorde vize tuturor magistraților afgani...

Două asociații de magistrați solicită MAE să acorde vize tuturor magistraților afgani a căror viață este în pericol

Două asociaţii din Justiţie îşi manifestă solidaritatea şi suportul faţă de judecătorii şi procurorii din Afganistan şi solicită Ministerului Afacerilor Externe să acorde „imediat” vize în format electronic tuturor magistraţilor afgani „a căror viaţă este pusă în pericol”.

Redăm integral textul comunicatului de presă:

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție își manifestă deplina solidaritate și suportul necondiţionat faţă de colegii noştri, judecători şi procurori din Afganistan, ținte ale regimului politic nou instalat în statul respectiv.

În ultimii 10 ani au fost uciși și răniți zeci de magistrați și alt personal judiciar, fiind plasate bombe în palatele de justiție sau fiind împușcați judecătorii pe străzi (2013, 2017, 2021), în atentate vindicative. De asemenea, în timpul regimului taliban anterior, a avut loc o epurare a magistraturii pe criterii tehnice și religioase.

Într-un scurt interviu acordat astăzi Revistei Forumul Judecătorilor, judecătoarea afgană Tayeba Parsa (Curtea de Apel din Kabul) a exprimat temeri serioase cu privire la fapul că, după căderea guvernului, judecătorii afgani (și în special femeile judecător) vor fi uciși fără a mai exista procese de stabilire a vreunei vinovății, ei deja fiind căutați la domicilii.

În fața unei asemenea situații inimaginabile, comunitatea internațională nu trebuie să rămână nepăsătoare. Pe lângă presiunea internațională pentru ca regimul nou instalat să respecte drepturile omului, este necesară deschiderea imediată a oricăror forme de asistență umanitară, absolut necesară pentru persoanele în cauză.

În acest scop, solicităm Ministerului Afacerilor Externe să acorde vize în format electronic tuturor judecătorilor și procurorilor afgani a căror viață este pusă în pericol.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE