Două instalații New Media, din cadrul Romanian Creative Week, au fost furate înainte de inaugurare, la Iași

Data:

Andrei Cozlac, curatorul proiectelor New Media Alley și New Media Street: „Mă așteptam ca publicului să-i placă lucrările mele, dar să nu le ia acasă”

Două instalații New Media, realizate de artistul vizual Andrei Cozlac, care urmau să fie expuse în cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care se desfășoară la Iași în perioada 20 – 30 mai, au fost furate din zona Copou din Iași.

„Este vorba despre două instalații ale mele – Fluid Memory și Brâncuși Infinity – care fuseră plasate în circuitul New Media Street, pe care l-am gândit pentru RCW. Am montat instalațiile la ora 1 dimineața, astfel încât a doua zi să pot face probele și să le dau drumul. A doua zi dimineață (miercuri – n.r.), instalațiile nu mai erau acolo”, a afirmat Andrei Cozlac.

Fluid Memory

S-a terminat cu Brâncuși Infinity

Cele două lucrări realizate de artistul dublu premiat de UNITER au primit apreciere la nivel național, Brâncuși Infinity fiind o lucrare expusă anterior la Qreator București, într-o expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, în timp ce Fluid Memory este o instație care a fost prezentată în mai multe orașe din România, fiind expusă anterior la FNT în București, la Bienala de Arta de la Brașov și la Sinestezia care s-a ținut la Iași. 

Brâncuși Infinity

Andrei Cozlac estimează că paguba produsă depășește o mie de euro. „Din fericire, nu apucasem să instalez și partea tehnică, pentru că, altfel, prejudiciul ar fi fost mult mai mare”, a adăugat artistul.

„Mă așteptam la susținere din partea publicului, mă așteptam ca oamenilor să le placă lucrările, dar aș prefera să nu le ia acasă”, a concluzionat artistul.

Organizatorii evenimentului au precizat că vor apela la organele de poliție pentru a identifica persoanele care au luat instalațiile, în zonă existând și camere de supraveghere care vor fi verificate.

Cele două instalații urmau să fie prezentate în cadrul secțiunii New Media care face parte din  cel mai mare spectacol de arte vizuale din țară: zeci de artiști, peste 80 de instalații New Media, show-uri virtuale proiectate pe clădirile din Iași și expoziție de NFT-uri.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...