miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăRecomandateDouă muzee din Cluj, evaluate cu două stele Michelin

Două muzee din Cluj, evaluate cu două stele Michelin

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă din Cluj-Napoca au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin ,,500 de peisaje, destinații și experiențe”, fiind evaluate cu câte două stele, a anunțat marți Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Cele două instituții de cultură clujene se numără, astfel, printre muzeele din România selecționate pentru a fi incluse în celebrul almanah anual dedicat turismului și gastronomiei.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este recomandat pentru colecțiile sale importante și pentru expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale, și pe deosebita colecție de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării.

Palatul Banffy, care găzduiește patrimoniul de picturi, artă grafică și decorativă a Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

„Ne onorează și ne bucură această nouă recunoaștere a frumuseții și a valorii celor două palate și instituții muzeale, mai ales că, în ultimii ani, Consiliul Județean a derulat două ample proiecte europene ce au vizat refacerea lor. Am urmărit, prin intermediul acestora, redarea farmecului de odinioară al acestor edificii cu semnificații aparte pentru clujeni, alinierea la evoluția timpului și a tehnologiei, păstrând, totodată, esența și încărcătura lor istorică“, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

(Muzeul de Artă din Cluj-Napoca / SURSA FOTO: CJ Cluj)

Citiți și

Muzeul ASTRA din Sibiu, catalogat cu trei stele Michelin în Ghidul aniversar ,,România 500 peisaje, destinații și experiențe”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE