Dovada că Pandele minte în scandalul azilurilor de bătrâni. O direcție din subordinea primarului făcuse anchetă socială la unul din centre

Data:

După ce ororile din azilurile groazei din Voluntari au ieșit la iveală, primarul Florentin Pandele a susținut că habar nu avea de existența acelor centre. Defapt.ro are dovada că edilul minte.

Mai exact, primarul a spus că Direcția de Asistență Socială din subordinea sa nu avea atribuții în a verifica azilele.

Numai că într-o hotărâre a Judecătoriei Buftea din septembrie 2022 se scrie, negru pe alb, că „la dosar, a fost depus raportul de anchetă socială efectuat de Direcția de Asistență Socială Voluntari”.

Citește și: Victimele din azilele groazei erau lăsate fără apartamente și pensii. Stenograme

Ancheta a fost efectuată la „căminul de bătrâni Casa Bunicii Anastasia, situat în Orașul Voluntari“, unul din cele trei centre la care au avut loc descinderi ale DIICOT în cazul tratamentelor inumane aplicate bătrânilor.

Cum a ajuns Direcția de Asistență Socială Voluntari la Casa Bunicii Anastasia? Era vorba de lămurirea unui caz de tutelă în cazul unui bătrân. 

Mai mult, într-un caz, managerul unui azil de bătrâni vizează, din nou, obținerea de sume de bani necuvenite din valorificarea unor bunuri imobile <deținute de persoane lipsite de capacitate civilă sau cu diferite probleme psihice, sens în care aceasta face demersuri de a obține calitatea de tutore sau curator în vederea vânzării acestor bunuri>.”.

Continuarea în defapt.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook/Florentin Pandele

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related