Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie: „Mergeți cât mai mult în aer liber”

Data:

Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” consideră că pandemia și structura complexă a societații românești actuale au contribuit substanțial la îndepărtarea de natură a multor copii, cu efecte majore, pe termen lung.

Pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 a distribuit vineri mesajul medicului pentru părinți:

„Un sfat simplu de urmat…
Mergeți cât mai mult în aer liber (indiferent de vreme) cu ai voștri copii. Există numeroase dovezi că ajută la orice vârstă. Dacă doriți o lectură dintr-o sursă validată, puteti accesa link-ul de la AAP (Academia Americană de Pediatrie)
.
Câteva motive de ieșit afară, conform articolului:

 • îmbunătățește capacitatea vizuală (scade riscul de miopie asociat expunerii excesive la ecrane sau obiecte aflate doar la o distanță mică și relativ constantă).
 • îmbunătățeste viteza și performanțele motorii, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate.
 • crește consumul caloric și optimizează balanța energetică, prevenind obezitatea.
 • crește abilitatea de interacțiune, răbdarea, curiozitatea (toate acestea fiind grav afectate de expunerea excesivă la realitatea virtuală și la diverse ecrane). Veți avea un copil mult mai liniștit, simpatic și comunicativ, cu mai puține accese de mânie sau de plâns fără motiv.
 • performanțe mai bune ale sistemului imun și nivele optime de vitamină D3, prin expunere scurtă la soare.
  Și foarte multe altele…
  Evident, cu unele precauții ce țin de sezon sau de locul frecventat…
  Probabil că unii vor zice „ce banalitate”… Cred că pandemia și structura complexă a societații românești actuale au contribuit substanțial la îndepărtarea de natură a multor copii. Cu efecte majore, pe termen lung”, explică
  dr. Mihai Craiu , pe pagina Spitalului Virtual pentru Copii.
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: