marți, 7 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateDrumul expres Craiova-Pitești, limitat la 100 km/h. Drulă: „De ce trebuie să...

Drumul expres Craiova-Pitești, limitat la 100 km/h. Drulă: „De ce trebuie să circule cu viteze de drum național pe un drum care seamănă leit cu o autostradă”

Drumul expres Craiova-Pitești are limită de viteză de 100 km/h. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că a cerut încă din vara acestui an modificarea limitei de viteză pentru ca şoferii să poată circula în regim de autostradă pe drumul expres Craiova-Piteșt

Ce spune Cătălin Drulă, despre drumul expres Craiova-Pitești


„Mai e foarte puțin până la deschiderea Tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești. Segmentul de 40km dintre Balș și Slatina e o gură de aer pentru șoferii din zonă și pentru ca ei să nu mai petreacă ore în șir în ambuteiaje.
Doar că salvarea traficului din regiune riscă să se transforme într-o fabrică de amenzi din cauza nepăsării Ministerului de Interne. Și ceea ce va fi o bucurie inițială, ar putea deveni un coșmar financiar.


Constructorul a ajuns la etapa instalării indicatoarelor rutiere și se vede că limita de viteză este de 100 km/h. De ce?
Pentru că în legislația actuală Drumul Expres este catalogat drept Drum European, deci are o restricție de viteză egală.
Problema este că un Drum Expres este mult mai asemănător unei autostrăzi. Are 2 benzi pe sens, acostament asfaltat, separare fizică a celor 2 sensuri de circulație, intersecții denivelate și iluminate, spații de servicii, curbe și pante extrem de line.

Încă din vară am solicitat Ministerului de Interne o modificare legislativă a Codului Rutier. Deși feedback-ul verbal a fost unul pozitiv, schimbarea nu s-a mai produs.
Șoferilor le va fi extrem de greu de înțeles de ce trebuie să circule cu viteze de drum național pe un drum care seamănă leit cu o autostradă.


Studiile de siguranță rutieră ne arată că în astfel de situații se vor dezvolta 2 tipuri de comportamente: cei care vor respecta limita de viteză, și cei care vor apăsa pe pedală până la ”viteza naturală a drumului”, ducând la un conflict între cele 2 categorii și la riscuri suplimentare de accidente.


Am decis să nu mai aștept după MAI să se trezească în ceasul al 12-lea și am depus în Parlament împreună cu colegii parlamentari USR o inițiativă legislativă pentru corectarea acestei situații”, a scris, pe Facebook, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă
Imaginile sunt capturi din filmările pasionatului de infrastructură @MNDroneShooting. Îi puteți urmări și canalul de YouTube aici: https://bit.ly/37bJTs5.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE