Drumul expres Craiova – Piteşti, „un genocid rutier” dacă se va permite viteza de 120 km/oră

Data:

Viteza maximă permisă pe viitorul drum expres Craiova-Piteşti, ca şi pe celelalte drumuri expres care se vor construi (când se vor construi) în România, va fi de 120 de km/oră, potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri, prin vot, de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Există, însă, numeroase voci care critică ridicarea limitei de viteză de la 100 la 120 km/oră pe acest fel de drumuri. E vorba şi despre poluare, capitol la care România nu doar că nu stă tocmai bine, ci face subiectul mai multor proceduri de infringement demarate de autorităţile europene.

Însă, în primul rând riscul major al creşterii vitezei maxime permise pe drumurile expres din România e cel al creşterii numărului de accidente rutiere şi implicit al numărului de victime cauzate de aceste accidente.

Citește articolul integral pe Argesonline.ro

Citește și: Dacia Jogger obţine o singură stea la testele EuroNCAP

Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care...

Jurnalista Emilia Șercan: Demisia lui Sorin Cîmpeanu ar trebui urmată de retragerea prevederilor controversate din Legile Educației

Jurnalista Emilia Șercan afirmă în interviul pentru Europa Liberă că acest moment al demisiei lui Sorin Cîmpeanu ar trebui folosit de clasa politică și de președintele Klaus Iohannis, creatorul proiectului „România Educată”, drept unul de reașezare a criteriilor de integritate și competență într-o funcție publică.

CLASIC_#LaServaPadronaRocks

Nu știu dacă e prima operă pusă în scenă...