Nokian Tyres s-a retras din Rusia și intră în România cu 650 de milioane de euro

Data:

Compania finlandeză Nokian Tyres a anunțat marți că intră în România și va investi 650 de milioane de euro pentru a construi o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme, după ce recent s-a retras din Rusia, potrivit unui comunicat de presă.

Producătorul de anvelope, care obișnuia să producă 80% din anvelopele pentru autoturisme în Rusia, a căutat noi capacități de producție după ce a decis să se retragă din Rusia ca răspuns la invazia țării în Ucraina.

„Această investiție este o decizie strategică semnificativă care ne permite o creștere viitoare. O unitate de producție de talie mondială în Europa este un pas esențial pentru a obține capacități suplimentare și pentru a crea o platformă de producție echilibrată, pe măsură ce începem să construim noua Nokian Tyres fără Rusia”, a declarat Jukka Moisio, președinte și CEO al Nokian Tyres.

Citește și: Profesor la UBB Cluj, despre decizia privind doctoratul Bode: „Comisia construiește un joc necredibil de argumente”

Noua fabrică va fi amplasată în Oradea, în nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu un potențial de extindere în viitor.

Construcția este programată să înceapă la începutul anului 2023, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția comercială de anvelope este prevăzută să înceapă la începutul anului 2025.

Potrivit sursei citate, în noua fabrică vor lucra circa 500 de angajați. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope de pasageri și SUV cu jante de dimensiuni mai mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală.

Continuarea în Economedia.

Sursa foto: Nokian tyres

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related