După succesul vaccinului ARN mesager împotriva COVID, următorul pas pentru compania Moderna este folosirea tehnologiei la vaccinurile și tratamentele pentru gripă, Zika, HIV și chiar cancer

Data:

După succesul vaccinului ARN mesager împotriva COVID, următorul pas pentru compania Moderna este folosirea tehnologiei la vaccinurile și tratamentele pentru gripă, Zika, HIV și chiar cancer. Cercetările au început de mai mulți ani, iar studiile pe oameni sunt încă în faze incipientă, însă conducerea companiei este optimistă că în câțiva ani inventarea vaccinurilor și a medicamentelor va semăna cu crearea de software.

În urmă cu un an, Moderna era o companie nerentabilă, fără produse comercializate și cu o tehnologie promițătoare, dar total nedovedită. Niciunul dintre medicamentele și vaccinurile sale experimentale nu a finalizat vreodată un studiu la scară largă. Experții au fost împărțiți cu privire la cât de pregătit era vaccinul Covid-19 pe bază de ARN mesager să intre într-un studiu de fază III, în raport cu tehnologiile mai vechi și mai stabilite, scrie Bloomberg.

Anul acesta, Moderna ar putea livra un miliard de doze de vaccin după lovitura sa împotriva Covid și va aduce venituri de 19 miliarde de dolari.

Citiți articolul integral în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunță că un...

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat din funcţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş,...

Polițiștii de penitenciare blochează activitatea pușcăriilor și ies în stradă

Polițiștii de penitenciare își vor desfășura marți activitatea profesională...