După trei condamnări cu închisoarea, avocatul Christy Mârşanu reintră în avocatură

Data:

Exclus din Barou după ce a fost condamnat pentru trafic de influență, înșelăciune și fals, un avocat se va întoarce în branșă. El a obținut din partea Curții de Apel anularea deciziei prin care i se respinsese cererea de revenire în avocatură.

Ultima fază a procesului a mai implicat doar Uniunea Națională a Barourilor din România, întrucât baroul ieșean a depus cererea de recurs cu trei zile întârziere. Argumentele aduse împotriva lui Christy Mârșanu, referitoare la moralitatea și probitatea profesională au fost respinse de judecători.

Avocatul Christy Mărșanu a fost condamnat în 2012 la 3 ani și 6 luni de detenție după ce a cerut și primit 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători în vederea punerii în libertate a unui traficant de țigări. O altă pedeapsă, de 3 ani de închisoare, a fost aplicată pentru că avocatul primise 45.000 lei pentru o altă intervenție pe lângă judecători în favoarea unor inculpați.

Citește și: „Legea fugarilor”, blocată de fostul Consiliu Superior al Magistraturii

O a treia condamnare a fost dată pentru că transferase 11.500 de euro din contul unui traficant de persoane în al său. Fugit în Italia, Mîrșanu a fost reținut în Sicilia și extrădat în România. În cele din urmă, în 2015, pedepsele primite pentru trafic de influență, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată au fost contopite, rezultând 5 ani de detenție și interzicerea dreptului de a profesa timp de trei ani. Condamnarea i-a făcut pe colegii săi din Baroul ieșean să-l excludă „pentru fapte intenționate care îl fac nedemn de a fi avocat”.

Liberat în 2016, Mîrșanu a cerut trei ani mai târziu reprimirea în baroul ieșean. Refuzul l-a făcut să se adreseze instanței.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Energie electrică din bălegar. Proiectul care va alimenta cu energie 4.500 de apartamente din Paşcani

Energie electrică din bălegar. Fmilia lui Dumitru Pantazi, fostul...

Cipurile pentru computer produse în Rusia sunt defecte din fabricație pe jumătate | Aktual24

Cipurile pentru computer produse în Rusia de cel mai...

Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi? Fă-ți mesajul vizibil!

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?