DW: De ce prețul gazului este într-o continuă creștere

Data:

De câteva luni gazul se scumpeşte accelerat pe piaţa internaţională. Cererea urişă din Asia şi depozitele goale din Europa împing în continuare preţurile în sus. Iar conducta Nord Stream 2 a revenit în centrul atenţiei.

Potrivit Deutsche Welle, preţurile ţâşnesc în sus de când economiile naţionale ale celor mai industrializate ţări şi-au repornit motoarele după prăbuşirea consemnată în 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Cererea mare pentru mărfuri şi bunuri împinge în sus la nivel global, de câteva luni, preţul la producător, iar preţurile la consumator cresc şi ele cu oarecare întârziere. Lanţurile internaţionale de aprovizionare sunt tensionate, şi există o penurie de nave şi containere de transport pe rutele comerciale globale. În numeroase ţări lipsesc de asemenea sute de mii de şoferi de camion, nu doar în Marea Britanie post-Brexit.

Citește întreaga știre, pe: dw.com.

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...