marți, 7 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateDW: De ce prețul gazului este într-o continuă creștere

DW: De ce prețul gazului este într-o continuă creștere

De câteva luni gazul se scumpeşte accelerat pe piaţa internaţională. Cererea urişă din Asia şi depozitele goale din Europa împing în continuare preţurile în sus. Iar conducta Nord Stream 2 a revenit în centrul atenţiei.

Potrivit Deutsche Welle, preţurile ţâşnesc în sus de când economiile naţionale ale celor mai industrializate ţări şi-au repornit motoarele după prăbuşirea consemnată în 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Cererea mare pentru mărfuri şi bunuri împinge în sus la nivel global, de câteva luni, preţul la producător, iar preţurile la consumator cresc şi ele cu oarecare întârziere. Lanţurile internaţionale de aprovizionare sunt tensionate, şi există o penurie de nave şi containere de transport pe rutele comerciale globale. În numeroase ţări lipsesc de asemenea sute de mii de şoferi de camion, nu doar în Marea Britanie post-Brexit.

Citește întreaga știre, pe: dw.com.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE