DW, despre istoria contrafactuală și șansa libertății: Vă convine bătaia de joc la adresa democrației și dreptății?

Data:

Vă convine bătaia de joc la adresa democrației și dreptății? Nu trebuie să vă mai riscați viața de dragul libertății pentru care au murit revoluționarii în 1989. Ajunge exercitatul de presiuni pentru o justiție reală, scrie Deutsche Welle.

Dar e nevoie? Și pentru ce? E nevoie de presiuni sistematice pentru a i se da o șansă României, iar românilor sorți de a izbândi în tentativa lor repetată, mereu sugrumată, de a fi pe drept mândri de propria națiune, dar nu ca inșii care propovăduiesc ura, iar nu libertatea, cum pretind fasciștii și comuniștii, care sunt iar, iată, pe cai mari.

Or, dragostea de țară și dorul de libertate au aprins, în tentativa de a-l apăra pe pastorul Tökes, scânteia revoluției la Timișoara, în 1989.

Articolul integral, în Deutsche Welle!

Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: