vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăProiecte editorialeCriminalitate organizatăDW, despre restanțele sistemului judiciar: violența domestică, violul, traficul de copii

DW, despre restanțele sistemului judiciar: violența domestică, violul, traficul de copii

Deseori victimele minore ale violenței sunt revictimizate de către unii polițiști prin tratamentul abuziv la care sunt supuse. Aceasta se întâmplă cu precădere în mediul rural, potrivit Deutsche Welle.

Nu de puține ori autoritățile, în speță polițiștii nu răspund plângerilor de violență împotriva minorilor, chiar și în cazurile de viol. Sunt situații, multe dintre acestea făcute publice de mass-media, în care polițiștii sesizați au luat în derâdere faptele reclamate, inclusiv violarea unor minore, afirmând că acestea au afișat în fața infractorilor comportamente și ținute provocatoare. Ca să nu mai vorbim de cazurile în care agresorii erau chiar polițiști.

Recent, organizația neguvernamentală Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) a organizat workshop-ul online „Tratamentul minorului în sistemul judiciar românesc“, program adresat în special ziariștilor care lucrează în instituții de presă din provincie.

Articolul integral, în Deutsche Welle!

Sursădw.com
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE