„E dreptul tău să-ți parchezi mașina? Atunci e și dreptul meu să-mi parchez canapeaua”

Data:

Regulamentul pentru parcare din București, intrat în vigoare pe 15 august, este binevenit, dar trebuia aplicat mai demult, afirmă Mihai Deneș, vicepreședintele Federației Bicicliștilor din România și președintele asociației Go4Fun România.

Noul regulament pentru parcare din București îi obligă pe șoferii care parchează pe locurile marcate cu albastru să plătească între 2,50 lei și 10 lei pe oră, în funcție de zona vizată din oraș. În caz contrar, ei primesc o amendă de 200 de lei și li se blochează mașina.

Citește și: INTERVIU | Și dacă NATO s-ar implica direct în Ucraina, nici atunci nu e sigur că un război nuclear ar izbucni

De asemenea, teoretic, mașinile parcate pe trotuar vor fi ridicate.

Mihai Deneș crede că regulamentul pentru parcare va funcționa, atâta vreme cât va fi aplicat corect: ”În primul rând, este foarte bine ca orașul să fie mai sănătos și va fi mai sănătos prin faptul că șoferii se vor gândi înainte să vină în zona centrală dacă pot să renunțe la mașină și să vină cu transportul în comun, bicicleta sau alt mijloc nemotorizat”.

Continuarea, la RFI!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal uriaș la construcția terminalului 4 (T4) de la Aeroportul Iași

Suspiciuni uriașe la un contract de 70 milioane de euro. La construcția terminalului 4 de pasageri (T4) de la Aeroportul Iași, a fost schimbat materialul din care va fi realizată structura. În licitație, prin caietul de sarcini s-au solicitat stâlpi și grinzi metalice, iar acum construcția se face cu stâlpi și grinzi din beton armat.

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...