E Ziua Mondială a Mediului Înconjurător. „Tema din acest an ne transmite că este nevoie să acționăm urgent, la nivel global”

Data:

În data de 5 iunie sărbătorim Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, zi care are la bază în fiecare an o temă recomandată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Tema din acest an a Zilei mondiale a mediului înconjurător este „Un singur Pământ” (Only one Earth).

Prin marcarea Zilei Mondiale a Mediului, Organizația Națiunilor Unite încurajează preocuparea pentru protejarea mediului înconjurător şi, în acelaşi timp, sensibilizează factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător. Tema anului 2022

Tema din acest an ne transmite că este nevoie să acționăm urgent, la nivel global și să conștientizăm că demersurile noastre trebuie să aibă o singură direcție: protejarea Planetei Pământ. La mulți ani!”, a transmis, duminică, Ministerul Mediului.

Ziua de 5 iunie a fost desemnată ca Ziua Mondială a Mediului Înconjurător printr-o rezoluție adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 15 decembrie 1972. Tot la 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a ONU a adoptat şi o rezoluţie care a dus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related