Edili în afaceri cu socri sau „cadouri” pentru firme ale soţiilor

Data:

În anul care s-a încheiat, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au nominalizat opt ieşeni care ar fi depăşit limitele impuse de statutul funcţiilor publice pe care le ocupă. Cei mai mulţi au contestat în instanţă rapoartele ANI.

Gheorghiţă Liviu Vasilică, fostul secretar al Comunei Sireţel, deschide lista „suspecţilor”. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2019 – 18 martie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică de secretar al comunei Sireţel şi funcţia de casier în cadrul aceleiaşi instituţii publice”, au conchis inspectorii ANI.

Dar, aşa cum am mai relatat, Vasilică a demisionat din funcţie ca să-şi apere în acest fel naşul, fostul primar al comunei. Fără secretar, singura persoană care poate să scrie câteva rânduri într-un referat pe baza unei hotărâri judecătoreşti definitive, referat necesar prefectului ca să emită ordinul de încetare a mandatului, primarul condamnat penal poate să rămână liniştit în scaun. În cazul – antologic de-acum – de la Sireţel, Gheorghiţă Vasilică a scăpat de acuzaţia de abuz în serviciu, iar zilele trecute a obţinut în primă instanţă şi anularea raportului ANI.

Citește și: Daea: „Fac balet cu mintea tot timpul pentru că o am la mine. Sunt ca panoul fotovoltaic”

O dublă nominalizare pentru aceeaşi SRL

Primarul din Tg. Frumos a primit anul acesta o a doua bilă neagră de la ANI, după cea din vara anului 2017, când a fost acuzat că se află în conflict de interese administrativ pentru că ar fi concesionat un teren în favoarea unei societăţi conduse de soţia sa.

În vara anului 2022, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi pentru fals în declaraţii, respectiv pentru că menţiunile făcute în declaraţiile de avere depuse în perioada 2015-2017, referitoare la un împrumut către aceeaşi societate făcut în anul 2014 şi scadent în anul 2024, sunt în neconcordanţă cu declaraţiile ulterioare ale primarului referitoare la respectivul împrumut.

Ionel Vatamanu declara în august pentru Ziarul de Iaşi că e vorba de o neînţelegere privind plata impozitelor în urma unor tranzacţii imobiliare din 2014, arătându-se convins că fapta s-ar fi prescris.

Materialul integral poate fi citit în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...