Editori importanți se unesc împotriva analfabetismului funcțional

Data:

Gabriel Liiceanu (Humanitas) și Silviu Lupescu (Polirom) se alătură Consiliului Director al Asociației Editorilor din România și Pactului pentru Lectură, un efort conjugat al breslei de reașezare a cititului printre prioritățile românilor.

Pactul pentru Lectură va fi prezentat pe 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, într-o conferință publică la care au fost invitate înalte oficialități și reprezentanți ai societății civile.

O premieră a ultimilor ani: Pactul pentru Lectură primește adeziunea fără rest a doi dintre cei mai importanți editori români, Gabriel Liiceanu și Silviu Lupescu, inițiatorii a două dintre cele mai respectabile edituri, Humanitas și Polirom.

Cei doi și-au pus semnăturile pe Pactul pentru Lectură, alături de membrii Consiliului Director AER, conduși de președintele Grigore Arsene.

Orice cetățean poate, de asemenea, semna Pactul, la adresa www.petitieonline.com/pactul_pentru_lectura, semnăturile urmând a fi colectate până pe 15 martie, după care vor fi depuse la Guvern și la Administrația Prezidențială.

Textul Pactului pentru Lectură, ce poate fi citit mai jos, va fi dezbătut și explicat mai pe larg în cadrul unui eveniment dedicat, pe 15 februarie, de la 17.00, la Librăria Humanitas Lipscani (str. Lipscani, nr.42, București), chiar de Ziua Națională a Lecturii.

La eveniment, care va fi moderat de jurnalistul Cătălin Striblea, au fost adresate invitații de participare Administrației Prezidențiale, Ministerului Culturii și Ministerului Educației.

Printre vorbitori se vor număra editori, specialiști în educație precum Dragoș Iliescu, fondatorul BRIO, dar și membri ai societății civile, preocupați de subiect.

Intrarea la dezbatere este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pactul pentru Lectură AER by on Scribd

Urmăriți PressHUB și pe Google News

Foto Cosmin Bumbuț

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. „Waste Side Story...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece din Iași | Ziarul de Iași

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece...