Educația sexuală, ipocrizia și anti-occidentalismul

Data:

Pentru că majoritatea senatorilor și deputaților români nu au primit o educație sexuală adecvată și, probabil, nici nu au fost în stare să se autoeduce, au decis că nici următoarele generații nu au nevoie de așa ceva.

Pentru ei, a ști e o formă de deviaționism, o boală de care copiii și tinerii trebuie apărați, un exces care te poate îmbolnăvi. Mersul înapoi e pentru acești aleși cel mai natural lucru din lume. Discursurile lor de respingere a educației sexuale, de azi, de acum un an sau doi, scot la iveală nu atât încremenirea lor într-o altă epocă, ci mai cu seamă anti-occidentalismul lor, ura lor față de tot ceea ce vine din Vest.

Atunci când e vorba despre Rusia sau despre cum să transforme România într-un vasal energetic, se tem să-și arate adevărata față și lucrează pe dedesubt, dar subiectele care țin de sincronizarea țării cu Occidentul aduc la lumină tendințele lor reale.

Citește și: M-am săturat să fiu certat de politicieni

Parlamentul a decis că este nevoie de acordul scris al părinților pentru ca elevii să poată participa la orele de educație sexuală, iar această materie este opțională, la fel ca religia.

PSD, PNL, UDMR și AUR au făcut front comun și au contestat introducerea orelor de educație sexuală, preferând varianta legii în care cursurile sunt denumite „educație sanitară”. PSD și AUR au susținut că legea are un „interes ideologic” și că „sunt chestiuni absolut abominabile, lucruri care nu sunt potrivite pentru copilași”. Președintele Klaus Iohannis a încercat să repare lucrurile și a întors-o în parlament acum doi ani, dar solicitarea sa a fost susținută doar de USR. Social-democrații, liberalii, maghiarii și extremiștii s-au coalizat sub aceeași umbrelă. 

Senatorul PSD Călin Gheorghe Matieș a scris că România nu trebuie să ajungă ca SUA sau Canada și că președintele ar vrea ca în școli „copiilor să li se predea de fragezi practica masturbării (după cum o cere OMS)”.

Citește și: Egoismul românesc și proiectul Intermarium

Deputatul din grupul minorităților Miroslav Merka a vorbit și el pe șleau: „Credeţi că Europa reprezintă tot ce e bun? Cred că vă uitaţi prea mult la o Europă care se cam schimbă. Suntem o ţară democratică, dar şi o ţară creştină”.

Din partea liberalilor, Alina Gorghiu și deputata Mara Calista au încercat să schimbe curentul din interiorul partidului lor, dar fără sorți de izbândă. Liberalii s-au dovedit la fel de ipocriți ca aliații lor social-democrați.

Cel puțin doi foști primari ai liberalilor au fost acuzați de viol și relații nepotrivite cu minore, fără ca în interiorul PNL să urmeze o dezbatere adevărată despre cauzele unui fenomen cu rădăcini adânci în societate.

Continuarea în Deutsche Welle.

_________________

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.
1 COMENTARIU
  1. Educatia sexuala face si ea parte din beneficiul absolut al cunoasterii individuale asupra modului de functionare a organismului uman .Educatia sexuala trebuie predata in scoala fie ea si supusa semnului aprobarii parentale .Cei care, elevi fiind , nu vor avea o astfel de aprobare ,vor afla negresit, totul, de la colegii lor ce vor fi cursanti la orele de Educatie Sexuala .Beneficul existentei acestor ore de predare a Educatiei Sexuale este imens .Fiecare elev va fi constient de ceea ce reprezinta , ca si individ, atunci cind ne gindim la relatiile sexuale interumane .Exista si o serie intreaga de Politicieni sau de Prelati carora nu le este la indemina a aproba explicitul atunci cind vorbim de relatiile sexuale . Motivele ce tin de impotrivirea acestor Institutii sau persoane sunt si ele cunoscute .Un tinar(a) bine informat nu mai poate fi parte a acceptului ca si credinta cu referire la povestirile religioase si nici nu mai se poate autoacuza ca parte a unor teorii invechite ce sustin adevaruri presupus existente . Vinovatiile inchipuite ,ce dezvolta o anume dependenta asa zisa spirituala ,sunt practic eliminate de catre cunosterea adevarului . Politicul este si el nevoit , in zonele puternic indoctrinate , sa folosesca influenta si dogmatismul , prezent in societatile mai putin evoluate stiintific si sa isi realizeze astfel parcursul politic indiferent de modalitatea prin care politicianul face asta . Doar schimbarile de generatii si accesul la adevarul stiintific pot modifica cunosterea subiectului ce tine de Educatia Sexuala .Cursantii, pe masura ce intelegerea lor devine purtatoare de adevar, vor deschide si altora usa .Este un inceput greu ca mai toate inceputurile .Incet ,incet , vom deveni si noi parte a ceea ce U.Europeana ne arata ca si adevar lasaind in urma tarele trecutului plin de dogme si irealitati . Cindva vom ride cu totii de cit de usor am fost pacaliti asa cum deja ridem de cei ce credeau , cindva,ca micutul nou nascut este lasat in cosulet pe hornul casei sau ca dupa moarte vom merge fie in Rai sau in Iad .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...