Elena Lasconi face audiențe în stradă, ca protest pentru că prefectul PNL a blocat un bulevard

Data:

Primărița din Câmpulung, Elena Lasconi (USR), îl acuză pe prefectul de Argeș, Radu Perianu, de „rea credință și gargară politică”, în scandalul iscat după blocarea lucrărilor pe Bulevardul Pardon, aflat în reconstrucție din 2020.

Elena Lasconi a anunțat că a decis să facă audiențele cu cetățenii în stradă, în semn de protest față de acțiunea Prefecturii Argeș.

„Cel mai rău lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO! Prefectul județului Argeș (PNL) a atacat în justiție autorizația de construire eliberată de fostul primar (PSD) pentru lucrările de pe bulevard, acțiune ce are ca efect suspendarea lucrărilor, pentru o perioadă de foarte multe luni, posibil ani.

În semn de protest împotriva prefectului pentru blocarea lucrărilor pe bulevardul Pardon , toate audiențele le voi ține aici, chiar pe bulevard.

În felul acesta vreau să atrag atenția lumii de mârșăviile politice din Argeș.

Prefectul este de rea credință, minte în numele partidului care l-a cocoțat în funcție. Nu m-ar deranja prea tare minciunile și gargara politică dacă aș fi eu partea vătămată, pentru că știu în ce am intrat și pot să duc.

Problema e că suferă o comunitate întreagă și pentru că e vorba de oamenii pe care cu onoare îi reprezint, Protestez! Iar genul acesta de încercări de intimidare mă încurajează și mai mult să merg înainte. Câmpulung merită! România merită!” a scris, marți, pe Facebook, Elena Lasconi.

Primarul a menționat că lucrările ar fi trebuit să se termine luna aceasta, numai că, pe ultima sută de metri, Prefectura Argeş a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construire emisă în 2019, autorizație ce stă la baza reabilitării sale.

Lasconi: „Drumul greu e calea dreaptă”

„Prefectul știa. I-am spus personal. S-a grăbit să ne dea în judecată în condițiile în care avea o jumătate de an la dispoziție conform legii. Mai mult, în calitatea sa de prefect este și mediator. Știind că e vorba de un proiect prioritate zero pentru Câmpulung nu a făcut niciun efort de a pune la aceeași masă părțile implicate.

Cred în justiție și în Dumnezeu. Cât despre marionete politice, prefer să le ignor. Minciunile nu au viață lungă și oamenii nu sunt proști, așa cum crede vechea clasă politică.

Nimeni nu ne va putea lua spiritul și integritatea.

Și aș vrea să-i amintesc prefectului liberal că unul dintre liberalii adevărați care le-a creat brandul de partid, Gheorghe Brătianu a murit în închisoare luptând pentru valorile liberale, refuzând să facă compromisuri cu comuniștii. Nu ca acum. Ei semnalizează dreapta, dar au virat-o la stânga, iar rezultatul e România zilelor noastre.

Brătianu spunea: <<Numai ce se înalţă cu trudă, prin jertfă, cu nenumarate greutăţi, are un înţeles şi un rost de durată>>.

Drumul greu e calea dreaptă, atât individual cât și ca popor. Merg pe el cu capul sus și cu speranța că România se schimbă în bine de aici, din Câmpulung”, a afirmat Elena Lasconi.

Citește și: Profesoară hărțuită 10 ani pentru că a dezvăluit nereguli la concursuri școlare. Abia CEDO i-a dat dreptate

Poziția prefectului

Prefectul de Argeș, Radu Perianu, a acuzat-o pe Elena Lasconi, anterior, într-o conferiță de presă, că, după vina fostului primar, poartă și ea o parte din vină pentru actuala situație a Bulevardului Pardon.

„Doamna primar a înlocuit un alt primar care a contracandidat-o pentru că locuitorii orașului Câmpulung au crezut că dânsa va face treabă mai bună decât vechiul primar și va repara eventuale greșeli pe care acel primar le-a făcut. Strict, referitor la Bulevard, dânsa nu numai că nu a reparat greșelile făcute de fostul primar, dar a făcut și dumneai propriile greșeli și, intrând acum pe teren tehnic, doamna primar a schimbat proiectul.

Și, când schimbi proiectul, reiei documentația să o verifici. Dacă documentația inițială se încadrează cu modificarea pe care vrei să o faci tu la proiect pentru că faci niște expertize dacă este valabil sau nu ce ai avut, poate trebuie aduse modificări. Practic, doamna primar trebuia să reia o documentație, să o reverifice, era și o ocazie de a repara tot ce nu a făcut vechiul primar. A făcut numai din proprie voință: nu mai vreau așa, fac așa, și pe urmă hai.

Eu nu vreau să fac o greșeală din punctul meu de vedere și a fișei postului meu, oricât de simpatică mi-ar fi doamna primar. Nu am de ce să încalc legea pentru că orice încălcare a legii atrage o răspundere de mai multe moduri (…)”, a afirmat Radu Perianu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...