Elevi cu medii de absolvire peste 8 au luat nota 4 la Evaluare. Cum explică specialiștii

Data:

Elevi ieşeni cu medii de sub nota 4 la Evaluarea Naţională, au medii de absolvire peste nota 8. Cum este posibil? Diferenţele între notele la examenul de Evaluare Naţională şi media celor patru ani de şcoală este 3 puncte în cazul multor elevi din judeţul Iaşi.

Sunt elevi de la unităţi şcolare precum Şcoala Gimnazială din Topile, unde un elev a obţinut la examenele naţionale media 4,47, dar acest copil are media pe cei patru ani de studiu 8,71. Acest elev a obţinut la disciplina matematică nota 2,50 şi 4,35 la limba şi literatura română.

Acesta nu este singurul caz de acest fel, un elev de la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce” din Iaşi a obţinut la limba şi literatura română nota 3.20 şi la matematică 4.00. Acest elev a încheiat ciclul gimnazial cu media 8,23. Un alt caz vine din partea unui absolvent de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din satul Mănăstirea, comuna Dagâţa din judeţul Iaşi. Acesta a încheiat cu media de absolvire 8,27, dar nu a reuşit să treacă examenele naţionale: a obţinut nota 2.00 la matematică, 5.05 la limba română, media generală 4.47.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Zidurile Memorialului de la Sighet s-au umplut de suspine. Suferința și înălțarea deținuților politici

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...

Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț Piatra-Neamț, Consiliul Județean Neamț,...

VIDEO Secretarul general al NATO, la București: Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni,...