miercuri, 25 mai 2022
AcasăLa ziEducațieElevii cer Guvernului să ia măsuri urgente anti-Covid: E absolut elementar ca...

Elevii cer Guvernului să ia măsuri urgente anti-Covid: E absolut elementar ca valul 5 să nu ne ia, din nou, pe nepregătite

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) solicită Guvernului adoptarea unui set de măsuri prin care să se asigure că unităţile de învăţământ nu vor fi luate prin surprindere de valul cinci al pandemiei şi astfel încât să poată fi desfăşurate ore în format fizic pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

“E absolut elementar să ne asigurăm că valul 5 al pandemiei nu ne ia, din nou, pe nepregătite, la fel cum s-a întâmplat în mod sistematic în ultimii doi ani. Guvernul trebuie să adopte o serie de măsuri urgente pentru a preveni riscul de infectare comunitară, dar şi pentru a putea menţine şcolile deschise cu prezenţă fizică pentru cât mai multă vreme. Altă vacanţă forţată sau o perioadă de şcoală online generalizată pur şi simplu vor asasina şi ultima fărâmă de încredere a populaţiei în şcoala românească”, a precizat Silviu Morcan, preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Una dintre măsurile solicitate de Consiliu este introducerea obligativităţii testării pe bază de salivă pentru toţi elevii şi pentru întregul personal din învăţământ, bisăptămânal, printr-o procedură clară care să se poată efectua în spaţiul şcolar.

De asemenea, CNE mai doreşte adoptarea unui algoritm de calcul în baza căruia să se decidă scenariul de funcţionare a unei unităţi de învăţământ. Algoritmul ar trebui să includă o serie de parametri, precum rata de vaccinare a elevilor şi a profesorilor, incidenţa din localitate, suprapopularea claselor sau utilizarea transportului în comun de către populaţia şcolară.

În plus, reprezentanţii elevilor mai solicită Guvernului Ciucă să doteze unităţile de învăţământ cu materiale sanitare necesare şi să adopte instrucţiuni la nivelul Ministerului Sănătăţii încât să existe o procedură clară de dezinfectare după fiecare schimb de clase.

Nu în ultimul rând, CNE cere pilotarea şi, ulterior, extinderea unui program de tipul “testare în curtea şcolii”, care să permită elevilor şi personalului didactic, în zilele de weekend şi în baza unei cereri prealabile, să se testeze gratuit împotriva Covid, prin teste rapide antigen administrate de personal specializat din cadrul DSP. Reprezentanţii elevilor subliniază că acest lucru ar fi prioritar în cazul şcolilor care nu dispun de un cabinet medical, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE