sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăLa ziEducațieElevii din localitățile cu rată de infectare sub 3 la mie vor...

Elevii din localitățile cu rată de infectare sub 3 la mie vor merge de luni la școală, indiferent de procentul de vaccinare din școală

Începând de luni, vor putea merge la școală fizic toți elevii din localităţile în care rata de infectare este sub trei la mia de locuitori, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului, a anunțat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. El a mai anunțat că testele de salivă le vor putea fi administrate copiilor atât la școală, cât și acasă, de către părinți, decizia fiind luată de fiecare școală, la nivel de Consiliu de Administrație.

“Este în curs de pregătire o hotărâre CNSU – ordinul comun să fie modificat așa încât să fie permisă prezența fizică acolo unde rata de infectare este sub 3 la mie fără a depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului. Astăzi 1724 de localități au rată de infectare sub 3 la mie. Si sunt 18 județe în care rata de infectare este de sub 3 la mie. Vor fi precizări cu privire la protocolul care se aplică în cazul elevilor care vor fi depistați pozitiv în urma testării. Dacă testul de salivă este pozitiv și se face test PCR și este negativ, elevul va aduce testul negativ și poate continua cu prezență fizică. Dacă nu se face testul PCR sau dacă testul PCR este pozitiv, rămâne la domiciliu 14 zile.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

Citiți și

Provocările testelor de salivă în școli. Cum văd elevii, părinții și profesorii măsura

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE