joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateEpidemiolog: „Clujul culege deja roadele organizării unor evenimente de zeci de mii...

Epidemiolog: „Clujul culege deja roadele organizării unor evenimente de zeci de mii de oameni în plin val Delta”

Octavian Jurma, cercetător și medic, a explicat de ce efectele festivalului Electric Castle se văd prin numărul de cazuri COVID-19, care la Cluj se află pe o pantă ascendentă.

Tocmai de aceea, folosesc un indicator la 3 zile numit DM3 (densitatea medie la 1 milion) care urmăreşte evoluţia pe termen foarte scurt (3 zile). Aşa cum se vede, Clujul culege deja roadele organizării unor evenimente de zeci de mii de oameni în plin val Delta-4 şi a ajuns fruncea la infectare pe acest indicator. De două zile Clujul se menţine pe locul 1, cu cea mai mare densitate de cazuri la 1 milion de locuitori din România.

Incidenţa la 100,000 de locuitori (calculată după standardul internaţional) s-a dublat în ultimele 8 zile şi aproape s-a triplat în ultimele 14 zile. Incidenţa oficială la 1,000 (calculată după standardul românesc) s-a dublat în ultimele 10 zile, dar aceasta este cu 3 zile în urmă şi include perioada dinaintea festivalului.

Citește articolul integral în Monitorul de Cluj

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE