joi, 28 octombrie 2021
AcasăLa ziEconomieEșalonarea simplificată a devenit permanentă din octombrie 2021. Cum arată modelul cererii

Eșalonarea simplificată a devenit permanentă din octombrie 2021. Cum arată modelul cererii

Potrivit HotNews.ro, Eșaloarea simplificată a devenit permanentă în octombrie prin OUG 11/2021. În acest sens, acum ANAF a elaborat și a pus în dezbatere modelul cererii de acordare a eșalonării la plată în formă simplificată.

Model cerere eșalonare în formă simplificată (click pentru a deschide)

Prin OUG recent publicată (menționată la început) se suspendă condițiile de menținere a eșalonării la plată, în situația în care activitatea este restrânsă/închisă de către “organele abilitate ale statului” similar cu dispozițiile suspendării condițiilor de menținere a eșalonării la plată care a fost reglementată prin OUG nr. 48/2020 și ale cărei efecte au încetat la data de 25 decembrie 2020.

Astfel, în vederea sprijinirii contribuabililor, la cerere, debitorii la care activitatea este restrânsă sau închisă pe perioada stării de urgență/alertă pot solicita suspendarea condițiilor de menținere a eșalonării la plată, în oricare forma este acordată (eșalonare acordată potrivit cap. VI din cadrul titlului VII din Codul de procedură fiscală, eșalonare la plată în formă simplificată, potrivit OUG nr. 181/2020, restructurarea obligațiilor bugetare, potrivit OG nr. 6/2019 sau eșalonarea în formă simplificată propusă prin acest act normativ).

Articolul integral, pe HotNews.ro!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE