Eșecul campaniei de vaccinare și lupta pentru viață

Data:

Echipa mobilă care s-a deplasat în comuna Joseni nu a găsit niciun doritor să se vaccineze. Primarul localității, domnul Gáll Szabolcs, a fost în mod evident neimplicat în campania de vaccinare și a arătat că, dincolo de mesajul de pe pagina de internet a primăriei, soarta localității îi este indiferentă. Lipsa de implicare a aleșilor locali a contribuit în mod esențial la eșecul campaniei de vaccinare.

În toamnă, politicienii care se plimbă cu saci în Parlament și au contribuit direct la umplerea sacilor cu cadavre prin propagandă covidofilă, vor putea să se bucure de nou val pandemic ce va umple din nou secțiile de terapie intensivă. Patrioții din gură sunt exact cei ce nu sunt patrioți cu fapta. Patriotismul fiecărui ales ar fi implicat să se documenteze și să convingă oamenii să se vaccineze în număr cât mai mare pentru a reduce mutațiile potențiale. Munca covidofililor a dat rezultatele dorite și anume mutații fără număr care se răspândesc în rândul celor nevaccinați. 

Patriarhul Chiril al Rusiei a constatat și el că refuzul de vaccinare din partea celor care nu au contraindicații medicale reprezintă un act lipsit de credință pentru că refuzul de imunizare este pur și simplu un păcat. Cei care au fost convinși de către personaje mult îndrăgite de televiziuni ghiocel să le fie rușine de vaccinare, chiar dacă nu au contraindicații medicale, sunt arme biologice care contribuie la răspândirea virusului și ajută prin transmiterea acestuia la producerea de mutații din ce în ce mai periculoase pentru noi toți, chiar și pentru cei care au deja anticorpi pentru mutațiile existente.  

Avocatul Poporului ar putea contribui acum, după votul de blam dat de către noul Parlament, la analiza situației pandemice și ar putea oferi un punct de vedere argumentat pentru ca societatea românească să se adapteze mai bine la manipulările și minciunile livrate de către bolnavi de rating acut care se cred epidemiologi de renume mondial. Războiul cu virusul și fanii săi va mai continua mult timp pentru că pandemia se va stinge greu.

În țările care au vaccinuri suficiente mulți vor refuza în continuare să se vaccineze. Statele care nu dispun de vaccinuri vor aștepta vaccinurile în timp ce morțile produse de varianta Delta vor fi din ce în ce mai numeroase. Nimic nu este nou sub soare. În pandemii, întotdeauna au apărut lideri religioși sau politici care au condus la moarte oameni nevinovați prin încălcarea regulilor sanitare. Și mereu au invocat ungerea de către Dumnezeu ca pretext pentru a conduce oamenii la moarte. Fanaticii politici sau religioși au avut mereu o luptă cu știința medicală pentru că medicina reprezintă un pericol pentru autoritatea nelegitimă a acestora. 

Medicii trebuie prezentați ca unelte ale diavolului tocmai pentru că atacul la persoană este singurul care funcționează împotriva logicii. Cartea ”Doctorul” de Noah Gordon povestește despre cum persoane de diferite religii pot lucra împreună, chiar dacă ar trebui să se lupte până la moarte doar pentru că au o viziune diferită despre divinitate, stropite cu sângele coreligionarilor lor. Și cartea și filmul ne povestesc despre interdicții stabilite de către fanatici care trebuie considerate ca porunci stabilite de către Dumnezeu de parcă fanaticii ar avea monopolul de a comunica voia Domnului. Interesantă este discuția din carte despre interdicția disecției de către creștinism, iudaism și islam.

Originea este comună din dreptul iudaic și privea inițial înmormântarea rapidă a criminalilor spânzurați. De la această regulă toate cele trei religii au ajuns la concluzia că se interzice disecția, deși fără aceasta și apendicita ar fi fost o afecțiune mortală. Atunci când personajul principal creștin, Rob Cole, află de la colegul său israelit, Mirdin, despre originea acestei reguli, afirmă că interdicția este una stupidă. Mirdon îi atrage atenția că se comite o blasfemie atunci când cineva afirmă că porunca lui Dumnezeu este stupidă.

Replica lui Rob Cole este naturală și anume că nu contestă Cuvântul Domnului, ci doar interpretarea oferită de către anumiți oameni care au ținut adevărată voință a lui Dumnezeu în ignoranță și întuneric pentru o mie de ani. Cei care blamează oamenii pentru vaccinare ignoră punctul de vedere asumat oficial de către Întâiul Stătător al Bisericii Ortodoxe Române și anume încurajarea celor care nu au contraindicații să se vaccineze.  

Când este vorba de sănătatea noastră este indicat să apelăm pentru consultații de specialitate la medici cu o bună reputație. Dacă avem o problemă mai serioasă de sănătate sau ni se recomandă un tratament neobișnuit pentru o anumită afecțiune, este de dorit să cerem și o a doua opinie. Dacă în toate epidemiile sunt reguli care au funcționat este bine să le respectăm pentru că este de dorit să supraviețuim.

Așa cum și alimentele pe care le consumăm acum au fost consacrate sub aspectul efectelor asupra corpului nostru de către înaintașii noștri, și modul în care reacționăm eficient la o situație pandemică a fost consacrat de către înaintașii noștri care fost martori și au respectat regulile. Șapte din opt români pot considera că ruleta rusească este un joc de societate care nu implică niciun risc.

Rațiunea ne spune însă că este foarte posibil să se înșele. Dar dacă avem dubii în continuare cu privire la vaccinare, am putea pur și simplu să ne întrebăm dacă am avea un copil bolnav pe cine am prefera să ne ajute copilul, o absolventă de drept care nu a practicat niciodată dreptul și a prezentat ”Dansez pentru tine” sau un profesor universitar de la UMF Carol Davilla, cu zeci de ani experiență clinică pediatrică și cu zeci de studii de specialitate în medicină.

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...