Este oficial: DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul în care Cîţu e acuzat de instigare la abuz în serviciu

Data:

DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul deschis în urma unei plângeri penale făcute de Comunitatea Declic, în care premierul Florin Cîţu este acuzat de instigare la abuz în serviciu. Plângerea a fost făcută în contextul scandalului generat de un controversat document cu antetul Guvernului în care liderilor PNL le era transmisă strategia de comunicare a candidaturii lui Cîţu la şefia partidului.

Mai exact, Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunităţii Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul care îi vizează pe premierul Florin Cîţu şi pe fosta sa consilieră de stat Mioara Costin. Infracţiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu.

Ancheta DNA a pornit în urma unui denunţ înregistrat de Comunitatea Declic în această vară.

“Acum, că procurorii au început cercetările, sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracţiunea de instigare la abuz în serviciu folosindu-se de resursele statului ca să obţină şefia partidului”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic.

De asemenea, Declic a transmis că anunţul DNA privind începerea acestei anchete reprezintă o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunţul ONG-ului, existenţa unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârşită o infracţiune.

Mai mult, adaugă reprezentanţii Declic, se confirmă că denunţul depus îndeplineşte condiţiile de formă legale.

“În acest moment, procurorii DNA fac cercetări pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, şi instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1. Toate costurile privind analiza judiciară, formularea şi depunerea denunţului au fost acoperite din donaţiile membrilor Comunităţii Declic”, se mai arată în comunicat.

Citește articolul integral pe The Epoch Times România

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related