Estonia insistă ca toate țările UE să impună restricții de călătorie pentru ruși: „Nu este corect ca doar trei țări să ducă povara”

Data:

Statele baltice Estonia și Letonia au înăsprit deja regulile de intrare, iar Finlanda are în vedere propuneri similare. Însă Germania și Comisia Europeană resping înghețarea generală a vizelor turistice rusești.

„Europa a interzis călătoriile aeriene dinspre Rusia către Europa. Acest lucru înseamnă că singura cale prin care rușii pot ajunge în Europa este prin doar trei țări – Finlanda, Estonia și Letonia”, a spus Kalas.

„Așadar, nu este foarte corect ca toate celelalte țări din Schengen să elibereze aceste vize, dar noi trei să purtăm de fapt povara”, a acuzat ea.

Citește și: Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Kallas a declarat că reacțiile ostile ale Kremlinului la dezbaterile privind restricțiile de călătorie au arătat că o interdicție de intrare pentru cetățenii ruși poate fi un instrument eficient pentru a completa alte sancțiuni.

Marți, pe Twitter, Kallas a scris: „Opriți eliberarea de vize turistice pentru ruși. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului. Este timpul să punem capăt acum turismului din Rusia”.

În replică, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a comparat-o pe Kallas cu un „nazist”.

Tot marți, Sanna Marin, premierul Finlandei, a declarat că „nu este corect ca, în același timp în care Rusia duce un război de agresiune, brutal, în Europa, rușii să poată duce o viață normală, să călătorească în Europa, să fie turiști. Nu este corect”, titrează HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

1 COMENTARIU

  1. Explicativ este corecta abordarea.Totul face parte dintr-un intreg ce este etapizat pus in scena iar pe masura ce semnalele de la rusi nu se dovedesc clare , in sprijinul plecarii din Crimeea si Donbas ,lucrurile evolueaza .Loviturile singulare asupra Crimeiei si asupra vecinatii Centralei Nucleare de la Zaporojie fac si ele parte din scenariu .Ele ne arata, cu claritate, cum rusii trebuie sa plece nimeni neputind a le oferi minimul de protectie nicaieri in Ucraina si in teritoriile ocupate .Rusii nu au forta necesara de a contrabalansa situatia din teren si pe masura ce se incapatineaza sa ramana pe loc au parte de impactul pe care diferenta tehnologica militara il produce .Semnalul este clar . Aici nu sunteti in singuranta si nici nu are cine si cum sa va apere .Nu aveti tehnologia necesara .China a inteles rapid diferenta si si-a luat„ catrafusele” de linga Taiwan .Daca nici acum nu se intelege viitorul devine nesigur pentru un numar mult mai mare de militari si cetateni rusi si rusofili dintre cei care nu vor sa plece .Semnalul este clar . Plecati .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Profesori din zonele ucrainene ocupate de Rusia, torturați pentru că au refuzat să predea limba rusă

Profesorii din zonele eliberate de ucraineni de sub controlul...

Patriarhul Kirill al Rusiei a fost țintuit la pat de COVID

Patriarhul Kirill al Moscovei a fost testat pozitiv pentru...

PSD l-a exclus pe deputatul Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un băiat

PSD a anunțat excluderea din partid a deputatului Aurel...